Slovenija
18 ogledov

Svetniki SDS so kar šli

Jože Korže, predsednik svetniške skupine SDS (na fotografiji desno, levo je svet Žurnal24 main
Občinski svet. Župan udejanil eno od obljub: komunalni prispevek bo nižji.

Na drugi seji občinskega sveta je devet svetnikov SDS, ki je najmočnejša svetniška skupina, brez vnaprej napovedane obstrukcije vstalo in zapustilo sejo. To so storili, ko je župan Marko Diaci predlagal, da bi štiri odloke za znižanje komunalnega prispevka sprejeli po skrajšanem postopku.

Počutili so se izigrane

''Kljub temu smo vse štiri odloke sprejeli, kar bo spodbudilo razvoj kmetijstva in podeželja v naši občini, mlade družine si bodo lahko z gradnjo stanovanjskih objektov ali prizidkov dolgoročno rešile stanovanjski problem, investitorjem pa bo pri gradnji poslovnih objektov omogočeno tudi brezobrestno obročno odplačevanje,”''sprejete odloke pojasnjuje Diaci, ki je bil nad potezo svetnikov SDS presenečen.

''Ne vem, kaj naj rečem, očitno nagajajo ali tako kažejo svojo moč,'' meni šentjurski župan. ''Pri vseh točkah dnevnega reda smo bili izigrani,'' pa meni Jože Korže, predsednik svetniške skupine SDS: ''Mi smo županu predlagali, da bi odlok sprejeli v dveh fazah, tudi pisno smo mu dali ta predlog na mizo, a ga ni upošteval, zato smo vstali in šli.''

Prazniki za razmislek
Niso pa svetniki potrdili sprememb statuta in poslovnika, po katerih naj bi se število delovnih teles, komisij in odborov zaradi racionalizacije z zdajšnjih 13 zmanjšalo na šest. ''Svetnikom sem dal na mizo to, kar so sami predlagali že pred pol leta. To je bil tudi neke vrste testni preizkus. Predlog sem le dopolnil in ga izpilil, po razpravi pa smo sprejeli sklep, da bomo do 3. januarja zbrali dodatne pisne predloge. Znova se bom usedel za mizo z vsemi predstavniki političnih strank in upam, da bomo našli skupni jezik,'' pojasnjuje Diaci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.