Slovenija
26 ogledov

Svetniška avantura za 15 tisočakov

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V Kanado. Delegacija čez lužo k izseljencem.

Popotniki. Predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, državni svetniki Milan Ozimič, Vincenc Otoničar, Bojan Papič in sekretar državnega sveta Marjan Maučec so za štiridnevno pot v Kanado potrošili skoraj 15 tisoč evrov.

S seboj so vzeli tudi dva strokovna sodelavca in predstavnico protokola. Kanadski gostitelji so osmerici sicer častili spanje, smo jim pa davkoplačevalci plačali celo 200 evrov doplačila za prtljago. Kdo od članov spodnjega doma slovenskega parlamenta je vzel s seboj pretežek kovček, nam niso sporočili.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Biznis za Luko Koper?
Kar osem ljudi se je v Kanado podalo na srečanje s predsednikom senata in predsednikom poslanske zbornice ter s predsednikom zakonodajne skupščine Ontaria, nam je pojasnila Mateja Poljanšek iz državnega sveta. Srečali so se še s člani senatnega odbora za kmetijstvo in gozdarstvo, parlamentarnega združenja Kanada - EU in kanadsko-slovensko skupino prijateljstva v parlamentu Kanade, ter z državnim ministrom za promet ter ministrom za atlantsko Kanado.

Poljanškova pojasnjuje, da so se pogovarjali o krepitvi sodelovanja na področju logistike, transporta in lesarstva ter možnosti sodelovanja kanadskih luk z Luko Koper. Kavčič je Kanadčanom predstavil delovanje in pomen slovenske luke in napovedal obisk poslovne delegacije iz Luke Koper naslednjo pomlad.

V Kanado je osemčlanska delegacija državnega sveta potovala tudi zaradi srečanja s slovenskimi zdomci in izseljenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.