Slovenija
25 ogledov

Svetovalec še ta mesec

(Foto: Renata Reneja Škrjanc) Žurnal24 main
Elan. Do konca februarja izbran finančni svetovalec. Dokapitalizacija v višini 10 milijonov.

Begunje. Komisija, sestavljena iz predstavnikov Elanove uprave, nadzornega sveta in lastnikov, bo do konca februarja izbrala finančnega svetovalca.

Zanimanje za to delovno mesto je precejšnje. Kot je včeraj za Žurnal24 povedal Robert Ferko, predsednik Elanove uprave, so se prijavili kandidati iz Slovenije in tujine, o imenih pa še ni želel govoriti, prav tako ne podrobneje o merilih za izbiro finančnega svetovalca. “Za to mesto se potegujejo ljudje različnih profilov,” je bil kratek prvi mož Elana.

Izbrani finančni svetovalec bo sodeloval pri izbiri strateškega partnerja, ki naj bi poskrbel za dokapitalizacijo v višini 10 milijonov evrov. Svež kapital potrebujejo za širitev proizvodnje in razvoj novih proizvodov tako zimske kot navtične divizije. Interes za kapitalski vstop v družbo Elan je predvsem pri tujcih, zanj se zanimajo tako strateški partnerji kot finančni investitorji.

V begunjskem Elanu so lani ustvarili za 79 milijonov evrov prihodkov, letos pa jih načrtujejo za 85 milijonov evrov.

Strateški do konca leta
Strateški partner naj bi bil izbran do konca letošnjega leta, od izbora pa je odvisna tudi višina dokapitalizacije, za katero v Elanu upajo, da se bo zgodila še letos, saj bodo tako lahko uresničili načrtovani razvoj novih projektov, kajti dokapitalizacije ne potrebujejo za tekoče poslovanje. O njej bodo odločali lastniki, ki se bodo sestali na skupščini predvidoma pred koncem avgusta.

Zaradi sodelovanja s Siemensom pri izdelovanju delov za vetrne elektrarne so v Elanu že zaposlili 20 delavcev, prav toliko pa jih še bodo. Letošnje leto bodo poleg novosti na področju smuči zaznamovale tudi novosti na navtičnem delu – na tržišče bodo poslali štiri nove modele plovil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.