Slovenija
36 ogledov

"Svetovali so, naj grem"

Žurnal24 main
Korupcija. Esad Čehajić: “Za umik tiralice je sodnik Milko Škoberne zahteval 50 tisoč evrov.”
Milko Škoberne, Marjan Salobir in Esad Ramić bodo zaslišani danes ob 11. uri. GPU, Policijska uprava Celje in vrhovno državno tožilstvo pa bodo podrobnosti preiskave predstavili danes ob 10. uri.

Izsiljevanje. “Posrednik, njegov sosed in prijatelj, ki sem mu do zdaj izročil devet tisoč evrov, me je povezal s sodnikom Milkom Škobernetom. V zameno za izročeni denar je sodnik preklical mednarodno tiralico, ki je bila uvedena zoper mene,” pravi Celjan Esad Čehajić.

Neuradno naj bi prav on policiji in tožilstvu že od konca novembra lani ključno pomagal stopiti na prste domnevno podkupljivemu celjskemu kazenskemu sodniku Milku Škobernetu.

odredba, cehajic, skoberne | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Čehajiću naj bi leta 2001 po vrnitvi s prestajanja dveletnega zapora zaradi poslovnih goljufij znanec kriminalist svetoval, naj “zapustim Slovenijo, ker vrh policije pripravlja nov postopek zoper mene, ker naj bi se v mojem lokalu odvijala prostitucija”.

Škoberneta in Čehajića naj bi prav zato na Hrvaškem seznanil in povezal Marjan Salobir, šef Komunale Laško, Salobirja pa naj bi k Čehajiću pripeljal Esad Ramić, lastnik gostinskega lokala v Celju.

“Škoberne je rekel, da je sodišče poslalo nalog za umik tiralice na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini, po predaji 50 tisoč evrov pa bi mi v dveh urah umaknili še tiralico za področje Evropske unije. V primeru neplačila pa bi sodnik Škoberne v nekaj dneh razpisal novo obravnavo na sodišču. Glede na to, da sem v tistem času bival na Hrvaškem, pa se na sodišču v Celju zaradi tiralice ne bi mogel zglasiti in bi zoper mene vložili novo mednarodno tiralico,”
izhaja iz Čehajićeve prijave domnevnega sodnikovega izsiljevanja policiji, tožilstvu in protikorupcijski komisiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.