Slovenija
11594 ogledov

Sveža napoved: Jutri ponekod spet sneg

Zima
1/3
Jutri bo po Sloveniji pretežno oblačno, na vzhodu možen rahel sneg.

Danes popoldne bo v zahodni Sloveniji delno jasno, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno in večinoma suho. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem in na severozahodu do 9 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem v vzhodni polovici države bo še naletaval sneg.

Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 2, najvišje dnevne okoli 0, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno z občasnimi rahlimi padavinami, po nižinah deloma kot rahel dež ali sneg. V višjih legah bo zapihal jugozahodni veter. V sredo bo suho vreme.

Nad jugovzhodno Evropo je ciklonsko območje, drugod nad večjim delom Evrope pa območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje od severovzhoda znova nekoliko hladnejši zrak.

V četrtek bodo naši kraji na obrobju ciklonskega območja nad Balkanom, nato pa se bo k nam od zahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna oslabelo.

Od četrtka do sobote bo večinoma suho z nekaj sončnega vremena. V nedeljo se bo verjetnost za padavine prehodno povečala. Tudi v ponedeljek in torek bo deloma sončno, verjetnost za padavine bo majhna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • andrej06 17:12 06.januar 2019.

    Vesel bom ko boste za svoje napovedi začeli odgovarjat

  • Janez_53 12:01 06.januar 2019.

    Pa kaj hudiča bluzite!!! NA KAJ SE NAJ PRIPRAVIMO??? Na pet snežink?

  • tomaz 11:53 06.januar 2019.

    Glede na bombastični naslov, se pa res splača to prebrat. Nova pošiljka snega, pa še stare ni blo ...