Slovenija
19870 ogledov

Sveža napoved: Zaključilo se je 10-dnevno obdobje, sledi tole …

Zima
1/3
Zaključilo se je obdobje, ko je bila temperatura za eno ali dve stopinji Celzija nižja od dolgoletnega povprečja.

Precejšen del Slovenije je prekrivala tanka snežna odeja, a je zaradi včerajšnje otoplitve po nižinah večinoma skopnela.

Zdaj se je v ozračju nad večjim delom Evrope vzpostavil zahodni tok, ki nam prinaša zračno maso s toplejšega dela Atlantika. Takšno vremensko stanje povzroča razgibano vreme, a vremenske fronte bodo tokrat ostale večinoma severno od nas ali pa bo njihov vpliv po prehodu preko Alp zelo oslabel, pojasnjujejo meteorologi agencije za okolje.

Pri tleh še ostaja hladen zrak, ki je posledica nočnega ohlajanja, više pa je že začel pihati jugozahodni veter.

Običajen decembrski začetek dneva (z meglo ali nizko oblačnostjo) bo čez dan razgibal jugozahodni veter, ki bo prevetril nekatere nižine. Veter bo izrazit predvsem v nekoliko višjih legah vzhodne polovice Slovenije, kjer lahko v sunkih doseže hitrosti tudi nad 70 km/h.

vreme zima sprehod | Avtor: Profimedia Profimedia

Zlasti sever države bo ostal neprevetren, zato pričakujemo precejšnje razlike v temperaturi. Nekaj sonca bo na vzhodu, kjer bo vpliv sušenja zraka najbolj izrazit.

Oblačna plast bo na Primorskem dovolj debela za občasen rahel dež, pojavljala se bo tudi megla. Zaradi bolj mirnega vremena in nočnega ohlajanja bo hladneje v nedeljo. Po nižinah v notranjosti bo megla zelo verjetna. Ker bo jugozahodik oslabel, bo nekaj sonca tudi v zahodnem in osrednjem delu države.

V ponedeljek nas bo prešla hladna fronta. Še pred dnevi je kazalo na možnost večje pošiljke dežja in ob koncu tudi snega. Trenutne bolj zanesljive napovedi pa so s padavinami mnogo bolj skromne, na Primorskem bo zelo verjetno ostalo suho.

Zima | Avtor: Profimedia Profimedia

Ker bo v višinah (pre)toplo, snega ne bo, le po gorah bo ostala za ta letni čas skromna snežna odeja. Božič bo torej po nižinah “rjav” ali “zelen”, lahko pa računamo vsaj na nekaj sonca. Čez dan bo po nižinah nekaj stopinj nad lediščem. Zimsko z obilnejšim sneženjem bo v višjih legah na severni strani Alp.

V nadaljevanju tedna se bo vreme ustalilo. V višinah pričakujemo otoplitev, ponovno bo nastal temperaturni obrat z verjetno meglo po nižinah. Padavin – vsaj omembe vrednih - do konca leta ne pričakujemo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Meganlasa
    Meganlasa 17:47 21.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • Charlotte_Anton 13:57 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridi in postanite del nas. to internetno spletno stran naa spletu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com