Slovenija
6399 ogledov

Sveža vremenska napoved za naslednjih deset dni

Februar
Sončno bo in za ta čas razmeroma toplo vreme.

Danes bo v zahodni in osrednji Sloveniji precej jasno, na vzhodu pa bo zmerno do pretežno oblačno. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 11 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki je bo več na vzhodu. Jutranje temperature bodo od -5 do -2, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 7 do 14 stopinj Celzija.

V petek bo na vzhodu še nekaj oblačnosti, drugod bo večinoma jasno. "Prehodno bo čez dan zapihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja," pišejo pri Arsu. "V soboto bo sončno, ponekod bo zjutraj megleno. Topleje bo."

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi nekoliko toplejši in suh zrak.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od 16. do 21. februarja bodo naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. "Ob konca tedna se bo v višinah veter obrnil iz severne v zahodno smer, sredi naslednjega tedna pa v jugozahodno," napovedujejo pri Arsu. "Pritekal bo razmeroma topel in suh zrak, sredi novega tedna pa hladnejši zrak."

Po napovedih Ars bo prevladovalo sončno in za ta čas čez dan razmeroma toplo vreme. Predvidoma v torek bo zapihal jugozahodni veter, na zahodu se bo oblačnost povečala.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar jezeran
    jezeran 16:50 13.februar 2019.

    Uf, še malo pa bo čas za kakšen roštilj