Slovenija
51 ogledov

Švicarjev hostel na Obali

Poleg zavidljive lokacije ima Hostel Panorama na Šentjanah veliko prostora za pr Žurnal24 main
Mladinski hoteli. Največ jih je v Piranu in okolici, nekateri malo znani.

"Hiša je bila zgrajena že leta 1986, in sicer z namenom, da bi tukaj bili apartmaji. Šele leta 2007 pa se je objekt spremenil v mladinski hotel oziroma hostel," pravi Ismet Begić, ki lastniku mladinskega Hotela Panorama Djuru Letici pomaga pri vodenju, saj zadnji prebiva v Švici.

Na Obali jih je devet

Obala. V Piranski občini jih je šest (Val, Alibi, Piran, Panorama, Poseidon in Korotan od 1. julija do 31. avgusta), Izola ima le enega (Stara šola v Kortah), v Kopru pa sta dva, Museum in Mladinski dom.

Kjer je danes mladinski hotel, sta pred leti zakonca Obrenovič imela dom za ostarele brez dovoljenj, nato je objekt znova prevzel lastnik.

Ponudba se vsako leto širi
"Skupno imamo 94 ležišč, od tega 70 v apartmajih, 24 pa v dormitoriju, vsi so opremljeni s kuhinjami in kopalnicami," razloži receptor Marko.

"Če pa imamo dormitorij zaseden, oddajamo tudi apartmaje po ležiščih, močno se prilagajamo potrebam in željam naših gostov. Vsako leto pa tudi kaj obnovimo; zadnji dve leti se posvečamo predvsem okolici. Na voljo je zunanja kuhinja z žarom in veliko prostora za druženje. Zaradi nekoliko odročne lokacije imamo tudi dva kombija, tako da gostom pomagamo s prevozi,"
dodaja Begić.

Internet najbolje oglašuje
"Včlanjeni smo v TIC, vendar največ gostov pridobimo zaradi spletne strani, teh pa je največ Slovencev. Najvišja zasedenost je seveda med konci tedna, zlasti če ja kakšna prireditev na Obali, saj so naši gostje stari povprečno 22 let; sprejemamo tudi mladoletnike, vendar jih nekoliko bolj nadzorujemo, v nobenem primeru pa ne dovolimo pijančevanja," razloži Begić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.