Slovenija
103 ogledov

Svinjske glave na gradbišču Islamskega centra

Svinjske glave na gradbišču Islamska skupnost v Sloveniji
V noči s torka na sredo so neznani storilci na gradbišče Islamskega kulturnega centra odvrgli svinjske glave in kozarce za vlaganje, ki so bili polni krvi.

"To gnusno dejanje so prvi opazili delavci, ko so v sredo, 13. januarja 2016, v jutranjih urah pričeli z delom," pišejo na spletni strani Islamske skupnosti. "Takoj so obvestili odgovornega vodjo gradbišča in predstavnike Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Obveščena je bila tudi policija, ki je opravila ogled in izvedla vse potrebne postopke."

Pri Islamski skupnosti ogorčeni

Svinjske glave na gradbišču | Avtor: Islamska skupnost v Sloveniji Islamska skupnost v Sloveniji
Pri Islamski skupnosti ob tem opozarjajo na sovraštvo zoper muslimane in pozive k ustavitvi gradnje džamije v Ljubljani. "Nekateri mediji in novinarji se pri svojem poročanju ne menijo za občutke manjšinske skupnosti, ki se zgraža nad površnim, pristranskim in popolnoma izkrivljenim ter ideološko obarvanim poročanjem o islamu in muslimanih," poudarjajo. "Ne pristajamo na dejstvo, da se o islamu in muslimanih poroča na pristranski oziroma ponižujoč način. Kombinacija neizobraženosti posameznih novinarjev in sovražnikov, ki ustvarjajo novice in s svojim poročanjem zbujajo strah pri ljudeh, razvija kulturo strahu in nespoštovanja."

Pričujoče dejanje razumejo kot sovražni napad na manjšinsko skupnost.