Slovenija
39 ogledov

"Svobodni so nas izdali"

Milan Mesarič je ogorčen nad potezo ZSSS. Pojasnil je še, da je včeraj prejel ob Žurnal24 main
ZSSS se je odločil, da odstopi od stavke. KNSS vztraja pri njej.

“Svobodni sindikat nas je izdal kot že ničkolikokrat,” je bil pred v torek napovedano stavko avtobusnih prevoznikov Veolie Transport Štajerska razburjen Milan Mesarič, predsednik območnega sindikata KNSS Neodvisnost.

Večina jih je v KNSS
350. V sindikatih KNSS Neodvisnost in ZZZS je pri Veolii Transport Štajerska po zagotovilih Vidoviča včlanjenih okoli 350 avtobusnih voznikov, in sicer v Mariboru, na Ptuju in v Slovenski Bistrici. “Mi imamo okoli 80 članov,” je pojasnil Stopnišek iz ZSSS.

Anton Stopnišek, predstavnik Zveze svobodnega sindikata Slovenije (ZSSS), območne enote Ptuj, je namreč Mesaričevemu sindikatu sporočil, da njihov sindikat odstopa od torkove stavke. “Na izvršilnem odboru smo se odločili, da so zahteve po urni postavki 5,2 evra, ki jih je postavil KNSS Neodvisnost, previsoke in nedosegljive. Mi računamo na 4,6 evra na uro. Pogovorili smo se tudi z nekaterimi avtobusnimi prevozniki, ki stavke ne podpirajo več, saj se zavedajo, kakšne so razmere v podjetju,” je za Žurnal pojasnil Stopnišek. Obenem je zanikal vsa namigovanja drugega sindikata, da so jih izdali.

Stavka še vedno bo
“Napoved stavke še vedno ostaja, saj s sindikatom KNSS nismo našli skupnega jezika v času pogajanj, prav tako nas je stavkovni odbor nedavno obvestil, da ne sprejema predloga za mediacijo, ki ga je podalo vodstvo družbe,” je po sestanku s sindikati povedal Bo Karlsson, predsednik uprave Veolie Transport Štajerska. Dodal je, da je vodstvo družbe še vedno pripravljeno na mirno rešitev spora – tudi s sindikatom KNSS.

Pričakujejo priključitev
Dušan Vidovič, predsednik stavkovnega odbora, ki je napovedal opozorilno 24-urno stavko v Veolii Transport Štajerska za 18. maj, je prepričan, da bo stavka kljub odločitvi ZSSS uspela. “Tak primer smo imeli že pred leti. Takrat so se nam priključili tudi delavci, ki so bili člani sindikata, ki je takrat odstopil od stavke. Menim, da bo tudi tokrat tako,” je dodal Vidovič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.