Slovenija
25 ogledov

Svoje zdravje spremljajte na telefonu

Samsung galaxy in iPhone 4S Reuters
Svoje zdravje boste po novem lahko spremljali tudi prek pametnih mobilnih telefonov. Samsung je lansiral aplikacijo, ki spremlja aktivnosti in zdravstveno stanje uporabnika. Na voljo je za pametni mobilnik galaxy S III.

Aplikacija je združljiva z vrsto merilnikov in senzorjev, kot so merilci krvnega tlaka, merilci sladkorja v krvi in telesne tehtnice. Podatke, pridobljene prek teh naprav, lahko na telefon naložite prek USB ali Bluetooth povezave.

"Pametni telefoni so edinstvene osebne naprave, zato so izredno primerni za naloge spremljanja zdravja in doseganja dobrega počutja. V Samsungu si z izdelavo inovativnih mobilnih naprav in rešitev prizadevamo za kar najboljše uporabniške izkušnje, tudi na področju varovanja zdravja," je povedal Dr. WP Hong, izvršni podpredsednik Samsung Electronics.

Podatki o zdravstvenem stanju so predstavljeni v obliki tabel in grafik in tako pregledni za uporabnika, ki lahko svoje zdravstveno stanje spremlja prek daljših časovnih obdobij.

Določene podatke, denimo o vadbi, zdravilih in prehrani, lahko uporabniki vnesejo tudi ročno.

Z zdravstveno aplikacijo tudi iPhone

Zdravstveno aplikacijo je marca letos lansiral že iPhone. Ustvarili so poseben nastavek, ki diabetikom omogoča, da si lahko kadar koli izmerijo stopnjo sladkorja v krvi.

Nastavek sladkor izmeri iz kaplje krvi, velik pa je le dva centimetra in pol. Analizo nato opravi posebna programska oprema, rezultati pa so prikazani na ekranu.

Komentarjev 1
  • erikkk 08:50 04.julij 2012.

    kako pa se aplijkacija imenuje pa nikjer ne piše