Slovenija
25 ogledov

"SŽ sanirane do konca leta"

Žurnal24 main
Po sanaciji sledi modernizacija Slovenskih železnic, vredna približno 10 milijard evrov.

Premier Borut Pahor je o prihodnosti Slovenskih železnic spregovoril na prireditvi ob 20. obletnici Sindikata železničarjev Slovenije.

 Dejal je, da bodo Slovenske železnice bodo do konca leta sanirane, s pametno finančno in drugo politiko pa lahko njihovo modernizacijo, vredno približno 10 milijard evrov, zastavijo tako, da bodo vsi zadovoljni.

 Težave kot izziv
"Železniški promet bo ostal, pred nami pa je izziv, ali razumemo priložnost, ki jo dajejo železnice, ali znamo težave, v katerih se je znašla slovenska železniška panoga rešiti in ne samo sanirati, temveč tudi modernizirati," poudarja Pahor in dodaja, da je za to nalogo prevzel osebno odgovornost.

Dolgovi Slovenskih železnic bi bili po njegovih besedah lahko poplačani do konca leta. Med prve naložbe pa spada drugi tir Divača-Koper. Pri modernizaciji pa bodo imeli v mislih, kako slovenske železnice narediti privlačne in konkurenčne v mednarodnem smislu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.