Slovenija
84 ogledov

T-2 na hudem prepihu

V tožbi T-2 proti Telekomu Slovenije (TS) za 130 in več milijonov evrov ni bila Žurnal24 main
Telekomunikacije. Vodstvo drugega največjega TK-operaterja zatrjuje, da ni razlogov za uvedbo stečajnega postopka.

Direktor T-2 Matevž Turk na zahteve za začetek stečajnega postopka, sprožili sta ga podjetji Smartcom in Lokainvest, odgovarja: "Podjetje T-2 ne izpolnjuje niti enega od zakonsko opredeljenih pogojev za začetek stečajnega postopka."

Partnerji nad naročnika

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na vprašanje, zakaj se, če ni razlogov za omenjen postopke, s partnerji, ki so T-2 pomagali graditi omrežje, niso dogovorili glede nekajmilijonskih evrskih dolgov, Turk odgovarja: “Pri Smartcomu ne izpodbijamo njihove terjatve, pač pa zadržujemo plačilo zaradi povzročene škode in jih zato tudi tožimo.

Pri Lokainvestu pa je plačilo zadržano, ker podjetje ne izpolnjuje svojih pogodbenih obveznosti in je to naša edina garancija."
Na vprašanje, koliko sodnih terjatev proti T-2 imajo, Turk pravi: “Nobene. Vloženih je bilo nekaj predlogov za izvršbe, a jih je sodišče zavrnilo.”

V pričakovanju nove tožbe

410 milijonov evrov je bila ocenjena tržna vrednost za T-2 pred slabim letom.

Podjetje Lokainvest, ki toži T-2, obvladuje Jurij Krč. Zadnji ima v lasti tudi Gratel, ki T-2 gradi optično telekomunikacijsko omrežje po Sloveniji. V Gratelu o tožbi oziroma zahtevi za stečaj še ne razmišljajo, na T-2 pa pravijo: "Usklajeno nastopanje nekaterih poslovnih partnerjev proti nam ni naključno.”

Turk ni želel komentirati odločitve lastnika, da v vodstvo podjetja nastavi Uroša Rožiča, smo pa neuradno izvedeli, da gre za načrtovano kadrovsko dopolnitev pri oblikovanje uprave v podjetju.

Mini intervju - Potrebujemo finančnega vlagatelja
Kaj ta trenutek potrebuje T-2?

Zanesljive denarne vire. Menim, da je pravi vlagatelj v podjetje T-2 finančni investitor in ne kak drug telekomunikacijski operater.

Kako ste poslovali v tretjem poslovnem četrtletju?
S pozitivnim denarnim tokom iz poslovanja, rast prihodkov v primerjavi z lanskim letom je 60-odstotna, ob tem pa se izguba manjša in to kljub bistvenem povišanju stroškov amortizacije.

Koliko oziroma kaj podjetju manjka do pozitivnega tekočega poslovanja?
Imamo skoraj sto tisoč priključkov na fiksnem in 20 tisoč priključkov na mobilnem omrežju. Da bi poslovali z dobičkom, potrebujemo nekoliko večje število naročnikov in ne višjih cen storitev, kot se to zmotno večkrat omenja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.