Slovenija
23 ogledov

T-2: Zgodba ni končana

Telekom Slovenija Reuters
Višje sodišče pritrdilo Telekomu.

Ljubljansko višje sodišče je potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča, ki je januarja zavrnilo okoli 130 milijonov evrov težko odškodninsko tožbo družbe T-2 proti Telekomu Slovenije, je danes sporočil Telekom Slovenije. S tem je tožba T-2 pravnomočno zavrnjena.

T-2 je skladno s sodbo prvostopenjskega sodišča ob tem dolžan Telekomu plačati pravdne stroške v višini 27.197 evrov, skladno s sodbo višjega sodišča pa še dodatne stroške pritožbenega postopka v višini 2.091 evrov, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma.

T-2 bo vložil revizijo

V odzivu na sodbo višjega sodišča so iz T-2 sporočili, da bodo naredili vse, da bodo zaščitili vitalne interese družbe, revizijo pa bodo vložili, ker so trdno prepričani, da so s skladno s postopkovnimi standardi in primerljivo mednarodno sodno prakso podali ustrezno trditveno podlago in predložili vse potrebne dokaze, iz katerih bi lahko že prvostopenjsko sodišče, potem pa tudi višje sodišče, ugotovilo višino škode.

"Poudarjamo, da sodišče ni zavrnilo trditev družbe T-2, da je prihajalo do zlorab prevladujočega položaja na trgu," so še zapisali v sporočilu za javnost. Hkrati še dodajajo, da je odločitev sodišča pomenljiva tudi zaradi vpliva na vrednotenje Telekoma, ki je v večinski državni lasti in je v postopku prodaje.

 

 

Tožba od leta 2007

 

T-2 je odškodninsko tožbo zoper družbo Telekom Slovenije, ki je v večinski državni lasti, vložil v začetku leta 2007 zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja s strani Telekoma  – ta naj bi družbo T-2 tehnično oviral pri ponujanju paketov za dostop do interneta prek tehnologije VDSL.

Po pisanju medijev se je nato zamenjalo več sodnikov in so nastali preklici več vrst obravnav, januarja letos pa nato do začetka glavne obravnave. Vendar pa je sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Katja Kmetič na prvem naroku 21. januarja ugotovila, da tožeča stranka oziroma družba T-2 ni predložila dokazov glede višine tožbenega zahtevka ter da je zadeva zrela za razsojo in zato zaključila glavno obravnavo.

Komentarjev 2
  • Realist 10:22 05.december 2013.

    Bi se kar strinjal s tem da bi ga morali malce preiskati, ne bi škodilo ja! Škoda za naš trg telekomunikacij, da ima država tak vpliv na vse skupaj in da tako ščiti (neupravičeno) Telekom, ki pa na trgu zelo ...prikaži več šepa tako s ponudbo kot tudi s cenami. Še dobro da so se časi spremenili in da imamo možnost druge izbire in da je konkurenca tako vztrajna, da se bojuje s to državno korupcijo. Tašne tožbe bi Telekom v normlano razvitih pravnih državah izgubil!

  • privat 07:21 05.december 2013.

    telekom je treba malo preiskati in nato prodati tujcem.