Slovenija
21 ogledov

T2 v prisilno poravnavo

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Začetek stečajnega postopka nad telekomunikacijsko družbo T2. Upniki imajo za prijavo terjatev časa do 14. februarja.

Okrožno sodišče v Mariboru je za upravitelja v stečajnem postopku nad T2 imenovalo Mileno Sisinger, družba pa mora v 15 dneh po vročitvi sklepa založiti predujem za stroške postopka prisilne poravnave v višini 30 tisoč evrov. V nasprotnem primeru bo sodišče prisilno poravnavo ustavilo in izdalo sklep za začetek stečaja.

Upniki morajo svoje terjatve prijaviti v roku enega meseca, zadnji dan za prijavo je 14. februar. Za člane upniškega odbora je sodišče imenovalo družbe Gratel, Telekom Slovenije, Lokainvest, Mobitel, Nokia Siemens s Finske, Smart Com in AB SAT iz Francije ter združenje Sazas in državo.

Telekom Slovenije je 17. septembra lani vložil predlog za začetek stečajnega postopka nad T2, ki je 2. novembra vložil zahtevo za odložitev odločanja o upnikovem predlogu za začetek stečajnega postopka. Zaradi tega je sodišče 25. novembra odločanje o upnikovem predlogu za začetek stečajnega postopka odložilo do 3. januarja in za upraviteljico v tem obdobju imenovalo Sisingerjevo.

30. decembra lani je nato T2 vložil predlog za začetek postopka prisilne poravnave, zaradi česar je sodišče prekinilo postopek odločanja o predlogu Telekoma Slovenije za začetek stečajnega postopka do konca postopka prisilne poravnave. Takrat so v T2 izpostavili, da je "prisilna poravnava z zakonom urejen postopek sanacije dolgov iz preteklosti, ki zagotavlja uspešno sanacijo družbe in je kot tak v interesu tako družbe kot tudi njenih upnikov in lastnikov".

Sodišče je od T2 zaradi pomanjkljivosti zahtevalo dopolnitev predloga, ki jo je danes tudi prejelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.