Slovenija
2051 ogledov

Ta cesta v Ljubljani bo zaprta tri mesece

Zapora Litijske ceste MOL
Zapora bo trajala predvidoma do 30. junija.

Zaradi del bo od danes do predvidoma 30. junija 2019 za ves promet zaprta Litijska cesta na odseku med Pesarsko in Fužinsko cesto.

Obvoz za vozila, katerih skupna masa ne presega 3,5 t in za avtobuse LPP bo urejen po Hruševski cesti, za tovorna vozila pa bo urejen po vzhodni ljubljanski obvoznici, Zaloški cesti in Kajuhovi ulici.

Mestni avtobusi na liniji 13 bodo v času zapore vozili po Hruševski cesti. Ustavljali bodo na vseh rednih postajališčih obvozne trase, na postajališčih Emona, Rast in Hrušica pa ne bodo ustavljali.

"Rekonstrukcija ceste sodi v okvir evropskega projekta Čisto zate, v okviru katerega na območju Ljubljane dograjujemo kanalizacijsko omrežje, hkrati pa na cestah urejamo še ostalo komunalno in cestno infrastrukturo," razlagajo pri Mestni občini Ljubljana. "Ob prenovi cestne površine poskrbimo tudi za ustrezno prometno ureditev in s tem za večjo varnost v prometu."

Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

Projekt Čisto zate bo potekal do leta 2021, v tem času bomo uredili kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa na novo priključili več kot 22.000 prebivalcev.

Pred letom 2007 je bila priključenost na kanalizacijo 68 odstotna, do konca leta 2017 smo jo povečali na 88 odstotkov, s projektom Čisto zate pa jo bomo povečali na kar 98 odstotkov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Minovak
    Minovak 11:47 10.april 2019.

    Po dosedanjih izkušnjah, cesta letos ne bo končana, saj se pričakuje kar nekaj aneksov, ki vedno podražijo obnovo, ker smo se v celoti balkanizirali. Važno je, da plačujemo in nič ne sprašujemo, kdo si polni žepe...čisto po ljubljansko.

  • Ehnaton 08:43 10.april 2019.

    Po dosedanjih izkušnjah izbranih mestnih gradbincev bo "predvidoma do junija" trajal najmanj kakšen mesec dlje. Pa prav nihče nikomur ne bo polagal računov v najlepšem mestu na svetu.