Slovenija
2489 ogledov

Ta ljubljanska ulica bo za promet zaprta več mesecev

Zapora Poljanske ceste MOL
Avtobusi LPP bodo vozili po spremenjeni trasi.

Zaradi nadaljevanja prenove bo od 25. marca do predvidoma 17. avgusta za ves promet zaprta Poljanska cesta v Ljubljani. Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana (Mol), bodo mestni avtobusi na linijah 2, 13 in 20 bodo v času zapore vozili po spremenjenih trasah.

Avtobusi na liniji 2 bodo v času zapore vozili po trasi Zoisova cesta-Karlovška cesta-Roška cesta-Zaloška cesta. Avtobusi na liniji 13 bodo približno pet mesecev vozili po trasi Dalmatinova ulica-Komenskega ulica-Ilirska ulica-Njegoševa ulica-Trubarjeva cesta-Rozmanova ulica in Poljanska cesta, avtobusi na liniji 20 pa po trasi Dalmatinova ulica-Komenskega ulica-Ilirska ulica-Njegoševa ulica in Zaloška cesta. Kot so izpostavili na Molu, bodo avtobusi ustavljali na vseh rednih postajališčih obvozne trase.

Po prenovi enak prometni režim kot do sedaj

Za celostno ureditev Poljanske ceste, s katero želi občina spodbudili nemotorizirani promet v Ljubljani, so na Molu prejeli evropska sredstva. Celovita prenova ceste, ki bo stala nekaj več kot 3,8 milijona evrov brez DDV, bo poleg prenove kolesarskih površin, pešpoti ter cestišča vključevala tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter obnovo vodovodnega in kanalizacijskega omrežja.

Delo na cesti Prenove Slovenija Ti dve cesti bosta v Ljubljani dalj časa popolnoma zaprti

Po prenovi bo na cesti veljal enak prometni režim kot zdaj, in sicer bo od križišča s Krekovim trgom do križišča z Ulico Janeza Pavla II promet urejen enosmerno, razen za avtobuse in kolesarje.

Dela bo izvajal vodilni partner Nigrad skupaj s KPL in družbo Prenova-gradbenik, arhitekturno zasnovo je pripravil Rok Žnidaršič, projekt prometne ureditve pa Boštjan Račič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.