Slovenija
19635 ogledov

"Ta novost lahko koga spravi v stisko"

Izpisek z limitom 400 evrov Bralka
NKBM je spremenila višino rednega limita.

"NKBM je ljudem po Novi Gorici pošiljala obvestila, da jim bo avtomatsko dodelila limite, brez kakršnekoli odobritve in podpisa," je razburjen bralec. "Ter če se z limitom ne strinjaš, jim moraš javiti."

Skrbi ga za starejše ljudi ali osebe, ki prejemajo socialno podporo, da se ne zavedajo vseh posledic koriščenja limita. "Takšni ljudje mislijo, da je to njihov denar in zapravljajo, v resnici pa sploh ne vedo, da je treba stvar vračati," poudarja bralec. "Poleg tega je treba plačati še obresti."

"Stranke novost pozdravljajo. Za tiste, ki jo želijo uporabljati, predstavlja dodano vrednost, preostali lahko storitev prekličejo ali je ne uporabljajo."

Jure Bračko, NKBM

Pri NKMB poudarjajo, da gre za redno prekoračitev sredstev, ki je ena od funkcionalnosti transakcijskega računa, s katero strankam, novim in obstoječim, omogočajo večjo fleksibilnost pri upravljanju vsakodnevnega denarnega toka. 

"Nova višina rednega limita znaša 400 evrov," pravi Jure Bračko, ki je zadolžen za stike z javnostmi pri NKBM. "Številne stranke so že imele limit 200 evrov."

Obvestilo NKBM | Avtor: bralka bralka

Poudarjajo, da je dodelitev limita popolnoma brez stroškov, plačajo se le obresti na koriščen del, v kolikor stranka želi ta limit koristiti. "Lahko pa nas stranka tudi obvesti, da storitve limita ne želi, kar lahko opravi kar s klicem na banko," razlaga Bračko. "Lahko pošlje tudi elektronsko pošto ali se oglasi v poslovalnici." 

Obrestna mera 7,9 odstotka letno

Dodaja, da je obrestna mera enaka kot pred spremembo in znaša 7,9 odstotkov letno za morebiten koriščen del.

"Stranke to novo možnost celo pozdravljajo," na pripombe naše bralke odgovarjajo pri banki. "V kolikor stranka spremenjene opcije ne želi, lahko dodelitev limita prekliče. Za morebitna vprašanja smo jim seveda na voljo."

Pri banki razlagajo še, da gre za precej uveljavljeno, enostavno, klasično obliko bančne storitve, s katero so stranke seznanjene. Prav tako gre za bančno storitev, ki jo ponuja večina slovenskih bank.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • breacker 22:27 04.december 2018.

    Kaj je to LIMIT? A ne zmanjka denarja, ko saldo kaže NULO? Ko se navadiš, da limit ne obstaja, postane življenje lažje...

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 22:19 04.december 2018.

    To je vsiljevanje storitev. Sedaj je kao zadtonj? Cez kako leto bo pa naenkrat ful kostalo. Enkrat so ze tako naredili. Sem imel limit in so si vsako leto zaracunali 40-50 eur za podaljsanje. Cez par let pa bum - ...prikaži več 150 za podaljsanje. Kradljivci pokvarjeni!

  • samo.jst 16:04 04.december 2018.

    Limit je najslabše/najdražje posojilo...