Slovenija
16063 ogledov

Ta teden bodo zašklepetali zobje!

Mraz
Oblecite se. In pripravite snežno lopato.

Teden, ki je pred nami, nam bo prinesel pravo zimsko vreme - mraz in sneg. 

Ponedeljek in torek bosta nad Slovenijo še razmeroma sončna, čeprav se bo še posebej nad južno polovico države že lahko razprostirala oblačnost ciklona, ki se krepi nad zahodnim Sredozemljem in se pomika proti jugu Italije. Od tam se bo hladna zračna gmota do srede razširila tudi nad naše kraje. Jutri in v torek gre pričakovati tudi jutranjo meglo in nizko oblačnost, saj bo v zraku več vlage.

Kot je za Žurnal24.si pojasnil meteorolog Luka Ravnik iz Agencije za okolje, bo sreda oblačna in mrzla, občasno bo tudi snežilo. Sneženje naj bi po sedanjih napovedih že zjutraj zajelo južni del države in se nato razširilo nad celotno Slovenijo. Snežilo bo tudi po nižinah Primorske, vse skupaj bo spremljal tudi veter, burja na Primorskem in severnik drugod.

Jutra bodo zelo hladna

Že v ponedeljek bodo jutranje temperature globoko pod lediščem, tudi čez dan bodo le ponekod segle prek njega. V drugi polovici tedna pa bo še hladneje. Po sredinem sneženju se obetajo tudi jasni dnevi, ki pa utegnejo še posebej zjutraj prinesti zelo nizke temperature, v alpskih dolinah precej pod -10 stopinj Celzija. "Temperatura -5 stopinj pod ničlo ne bo nič posebnega," je dodal Ravnik.

Nad našimi kraji bo po zdajšnjih vremenskih modelih mraz vztrajal vsaj do naslednjega ponedeljka, ko se morda obetajo tudi nove padavine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • mirror 23:17 20.januar 2019.

  Odkar tlačim zemljo, je pozimi vedno mraz. Ne odkrivajte spet tople vode.

 • robi81 20:25 20.januar 2019.

  Kot da je govora o -20 😂, si lahko še bolj brezvezni besednjak zmišljujete 😱, no ja, vem, da lahko!!!

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 16:01 20.januar 2019.

  za en teden naprej še za eno uro nazaj ne znate napovedat