Slovenija
118 ogledov

Ta vikend vas bo policija poostreno nadzirala

Policija, hitrost, radar Policija
"Med 17. in 19. julijem 2015 bomo policisti po vsej Sloveniji poostreno nadzirali voznike motornih koles in mopedov. V nadzorih bomo ugotavljali predvsem kršitve, povezane z: neprilagojeno hitrostjo, neustreznim psihofizičnim stanjem voznikov, neuporabo zaščitne čelade in tehnično brezhibnostjo vozil," so sporočili s policije.

Vse to so dejavniki, ki lahko bistveno povečajo nevarnost nastanka prometnih nesreč. Posledice v takšnih prometnih nesrečah pa se lahko končajo s hudimi telesnimi poškodbami ali celo smrtjo udeležencev.

"Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in svojim sposobnostim," poudarjajo na policiji.

V prvem polletju letošnjega leta je na slovenskih cestah življenje izgubilo že osem voznikov motornih koles, 91 se jih je hudo telesno poškodovalo, 251 pa lahko telesno poškodovalo.

Najpogostejša vzroka za prometne nesreče z najhujšimi posledicami še vedno ostajata neprilagojena hitrost in nepravilna stran oz. smer vožnje.

Tokratni poostreni nadzor je že drugi del nacionalne akcije za večjo varnost teh voznikov. Predvidoma bo poostren nadzor nad vozniki enoslednih motornih vozil še med 14. in 16. avgustom 2015.

V akcijo tudi helikopter

Policija pri nadzoru cestnega prometa večkrat uporablja tudi policijski helikopter. Tako bo tudi ta vikend. Za zagotavljanje varnosti, pretočnosti prometa in odkrivanje kršitev cestnoprometnih predpisov vseh udeležencev v prometu (ne le motoristov) bo helikopterski nadzor potekal v soboto dopoldan in nedeljo popoldan na naslednjih relacijah:

   Ljubljana – Postojna – Koper – Sečovlje – Dragonja – Šmarje – Koper
   Postojna – Ilirska Bistrica – Ljubljana, Ljubljana – Celje – Maribor
   Šentilj – Ptuj – Gruškovje
   Maribor – Murska Sobota – Dolga Vas
   Ljubljana – Novo mesto – Obrežje
   Ljubljana – Kranj – predor Karavanke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • allstarr111 23:44 16.julij 2015.

    Ojej spet bo baba vozila, jem pa pil k dratar še naprej, edin napredek je če se te akcije odvijajo dlje časa, ker je mislim prenašat cel mesec.