Slovenija
19 ogledov

Table so lahko še do 19. oktobra

Titova cesta. Dejan Mijović
Titova cesta. Novo ime verjetno v treh mesecih.

Najpozneje v 15 dneh po odločitvi ustavnega sodišča, da je poimenovanje Titove ceste neustavno, se morajo napisne table z imenom odstraniti, pravi Matjaž Bregar, direktor službe za organiziranje dela mestnega sveta Mestne občine Ljubljana (MOL).

O Bajuku in Slaku že ta mesec

Kdaj bo Titova cesta dobila novo ime, je težko napovedati, še pravi Bregar, medtem ko ljubljanski župan Zoran Janković predvideva, da se bo to zgodilo v treh mesecih. Da je to realen rok, meni tudi Milena Mileva Blažić, predsednica komisije za poimenovanje naselij in ulic MOL. Ta je že prejela nekaj predlogov, med drugim tudi že znana, naj se cesta poimenuje po Andreju Bajuku (predlog NSi) in Lojzetu Slaku (predlog SDS).

Kot pravi, bodo vse pobude obravnavali, čeprav niso pravilno vložene. “Zdi se mi primerno, da tisti, ki predlaga, toliko spoštuje predlaganca, da pripravi kratko utemeljitev, ne da to opravlja komisija,” pojasnjuje Blažićeva, ki je mestna svetnica na Listi Zorana Jankovića. Svetniki bodo predlog o novem imenu obravnavali, potem ko bo komisija izbrala najprimernejšega – sestala se bo že ta mesec – in ga predlagala mestnemu svetu v sprejem.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 08:51 09.oktober 2011.

    ZORANE BRE, SIKTER!!!!