Slovenija
24 ogledov

“Taka je pač županova politika”

MOL je za obnovo gradu leta 2007 prejela milijon evrov donacij. Do zdaj so vsa p Žurnal24 main
Zaslišanja. Gradbeniki so zanikali, da bi jih Zoran Janković izsiljeval za donacije.

Vodilni v gradbenih podjetjih, ki so leta 2007 Mestni občini Ljubljana (MOL) donirali več kot pol milijona evrov, so včeraj pred parlamentarno preiskovalno komisijo za gradbene investicije zanikali, da bi jih v to prisilil ljubljanski župan Zoran Janković. “Taka je pač njegova politika,” je nekdanji direktor podjetja Les Marjan Pišljar (MOL je nakazal sto tisoč evrov) odgovoril na vprašanje, ali je to Jankovićeva prefinjena korupcija.

Prav je, da nekaj dajo
“Stališče Kraškega zidarja je, da je prav, da v prostoru, v katerem dela, tudi nekaj da,” je odločitev za donacijo 200 tisoč evrov pojasnil direktor podjetja Radoš Lipanje. Kraški zidar je v zadnjih letih v Ljubljani zgradil stanovanjsko-poslovni objekt Tribuna na Prulah in stanovanjsko sosesko Viška sončava, v pripravi pa ima še enega na Vilharjevi cesti.

Janković je bil pobudnik
Tudi Bogdan Korošec iz Iprojekta, Stanislav Svetlič iz Lesnine Inženiringa in Aleš Musić iz Ganamma so zanikali, da bi bile donacije MOL vezane na kakšen projekt.

A1 je pred tremi leti MOL podaril 200 tisoč evrov, njegovo hčerinsko podjetje Iprojekt pa zdaj v Zeleni jami gradi stanovanjsko sosesko Atrium. A Korošec pravi, da so donacijo dojeli kot povečan komunalni prispevek. Priznal pa je, da je bil pobudnik zanjo ljubljanski župan.

Direktorja Gratela Jurija Krča, ki je leta 2007 MOL doniral 250 tisoč evrov, bodo zaslišali 1. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.