Slovenija
14070 ogledov

Tako Bešič Loredan nagaja Golobu

Danijel Bešič Loredan Vlada RS
Na DVK pravijo, da takega primera še niso imeli.

Danijel Bešič Loredan, ki je 7. julija odstopil kot minister za zdravje, ima le še danes čas, da prevzame pošto Državne volilne komisije (DVK).  DVK je 11. julija nanj naslovila pošiljko z dopisom, v katerem so mu sporočili, da ima pravico prevzeti mandat nadomestnega poslanca namesto Mateja Arčona za preostanek mandatne dobe državnega zbora oziroma dokler Arčon opravlja funkcijo ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu. 

Nova vročitev bo drugačna

DVK je 13. julija od pošte prejela obvestilo, da vročitev ni bila uspešna in da se je poštna pošiljka vrnila na pošto. Danes se tako izteka 15-dnevni rok za prevzem poštne pošiljke. "Če nekdanji minister pošte danes ne bo prevzel, je treba počakati, da se pošiljka vrne na DVK (kar bo predvidoma v začetku prihodnjega tedna). Če/ko se bo pošiljka vrnila, bomo šli v ponovno vročanje, a tokrat v skladu z Zakonom o upravnem postopku, torej s fikcijo vročitve po 15 dneh," pojasnjujejo na DVK. 87. člen Zakona o upravnem postopku določa: "Če naslovnik dokumenta ne prevzame v 15 dneh, velja vročitev za opravljeno z dnem preteka tega roka."

Če torej Bešič Loredan pošte ne bi prevzel v tem novem 15-dnevnem roku, bi z dnem preteka roka veljalo, da je bila pošta vročena. Nato bi začel teči osemdnevni rok v skladu z zakonom o volitvah v Državni zbor. Če Bešič Loredan v tem roku ne sporoči, da sprejema mandat poslanca, bo v poslanskih klopeh ostal dosedanji nadomestni poslanec Aleksander Prosen Kralj. Na DVK pa so poudarili, da tovrstnega primera doslej še ni bilo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 38
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:18 30.julij 2023.

    ja res, kako znajo nekateri ljudje vrhunsko odigrat prevaro...Loredan je utelešen SDS, kot da se je vsega naučil od Janeza, kako nategnit državljane in ostati v sedlu !

  • 216c26c54b211c9cd98531b9779a844f845aa0eb 11:58 29.julij 2023.

    In zakaj se že zdaj ni poslalo po zup?

  • Idioti 11:41 29.julij 2023.

    Daj no piskaralo razloži nam nevednežem , zakaj s tem , ko ne prevzame pošte , ki nima nobene zveze z Vlado ampak Skupščino , nagaja Golobu ! Vsak pezde se spravi danes pisati o politiki , ne pozna pa ...prikaži več političnega sistema države !