Slovenija
55 ogledov

Tako blizu, pa tako daleč

Tabli prikazujeta razdaljo do začetka Občine Bohinj oziroma varovanega območja n Žurnal24 main
Obcestne table. Po tablah ob gorenjski avtocesti od Bleda do Bohinja le 10 kilometrov.

Na dveh informativnih tablah ob avtocesti pri Radovljici piše, da je od Bleda do Bohinja le deset kilometrov, nam je sporočil bralec. “Ali so Bohinj premaknili 15 kilometrov proti Bledu?” se sprašuje bralec.

Geografsko ime
Tiskovni predstavnik Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) Marjan Koler pojasnjuje, da so razdalje prave, saj na tablah ni podana razdalja do konkretnega kraja: “Bohinj ni kraj, ampak geografsko ime. Občina sega širše od na primer Ribčevega Laza in Bohinjske Bistrice. Obe tabli se navezujeta na varovano območje narave, kar tudi označuje deteljica v okvirju poleg imena.”

Kot dodaja Koler, je tako na rjavi turistično-obvestilni tabli napisana razdalja od izvoza z avtoceste, na zeleni tabli za potrditev smeri pa od lokacije table do lokacije, napisane na tabli.

Zadnji odsek junija 2011
Dars smo povprašali tudi o predvidenih rokih dokončanja zadnjega odseka slovenskega avtocestnega križa, 2,4 kilometra dolgega odseka Peračica–Podtabor, kjer so se zaradi nedokončane avtoceste v prejšnjih tednih vile kolone.

Po podatkih Marjana Kolerja se zadnji pogodbeni roki za dokončanje polovice avtoceste med Peračico in Podtaborom (gre v večini za rekonstrukcijo prejšnje glavnem ceste) iztečejo konec avgusta naslednje leto, a si bo Dars skupaj z izvajalci prizadeval, da bi odsek prometu predal v že napovedanem ciljnem roku, konec junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.