Slovenija
9520 ogledov

Tako bo v začetku leta. Bo januar prinesel sneg?

Megla
Snega med prazniki očitno ne bomo dočakali. Kaj pa hladno fronto?

Vremenoslovci na Arsu po današnjem deloma sončnem dnevu napovedujejo, da bo tudi ponoči sprva precej jasno, proti jutru pa se bo od severa zmerno pooblačilo. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 2 stopinji Celzija.

"Jutri bo dopoldne zmerno oblačno in ponekod po nižinah megleno, popoldne pa bo večinoma sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 10 stopinj Celzija," napoved za praznični dan sklenejo na Arsu.

Dodajajo, da bo v četrtek precej jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla, na Primorskem pa se občasno lahko pojavi nizka oblačnost. V petek se bo oblačnost prehodno povsod povečala.

Od 29. decembra do 3. januarja

"Naši kraji bodo na robu območju visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri. Prehod neizrazite hladne fronte pričakujemo v noči iz nedelje na ponedeljek," vremensko sliko do konca leta pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu.

Dodajajo, da kaže na suho in deloma jasno vreme. Do nedelje bo zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megla, v bližini morja pa se bo pojavljala nizka oblačnost. V začetku tedna se bo predvidoma nekoliko ohladilo, na Primorskem bo zapihala burja.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

AccuWeather: Sneg 6. januarja

Za naprej so naši meteorologi previdno zadržani, medtem ko vremenski portal AccuWeather napoveduje, da bo v nedeljo, 6. januarja, v Ljubljani malo snega. Že naslednji dan naj bi bil v skladu z njihovo napovedjo oblačen, nato naj bi sledil dež, pa spet nekaj snega, pomešanega s sodro in dežjem.

Očitno prave snežne zime tudi v prvi polovici januarja še ne bomo dočakali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.