Slovenija
6882 ogledov

Tako bodo od ponedeljka poslovale pošte

Pošta Pošta Slovenije
Od ponedeljka po običajnem delavniku, v soboto še vedno zaprte. Vse vrste poštnih pošiljk se pono.vno vročajo na običajen način

Iz Pošte Slovenija so sporočili, da  bodo z začetkom prihodnjega tedna pošte med tednom ponovno poslovale po običajnem delovnem času, vročanje vseh vrst poštnih pošiljk pa se bo ponovno potekalo na običajni način, vendar še vedno brez fizičnega kontakta med pismonošo in naslovnikom.

Če bodo pošte med delovnikom poslovale tako kot pred razglasitvijo epidemije, bodo ob sobotah še vedno zaprte. Še vedno ostajajo zaprte tudi pošte v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana), v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor ter na letališču Brnik Zaprti ostajata tudi dežurni pošti na Pražakovi 3 v Ljubljani in Zagrebški c. 106 v Mariboru. "Prav tako ostaja zaprtih 5 pogodbenih pošt, delovni časi nekaterih pogodbenih pošt pa še ostajajo prilagojeni," dodajajo. 

Steklo bo vročanje pošiljk

Vse vrste poštnih pošiljk se ponovno vročajo na običajen način, pri čemer pa je treba upoštevati, da se pošiljke vročajo brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje (najmanj 1,5 m).Naslovniki bodo morali pri nekaterih pošiljkah ponovno potrditi prevzem pošiljk. Pismonoši bodo pošiljke še vedno vročali na prostem, da ne bodo vstopali v skupne prostore strank (npr. v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika).

Na pošti opozarjajo, da zaščitni ukrepi ostajajo; kot so higiena kašlja in rok, uporaba dezinfekcijskih in razkuževalnih sredstev ter zagotavljanje minimalne varnostne razdalje med delovnimi mesti oz. osebami. "Če minimalne varnostne razdalje med zaposlenimi ni mogoče zagotoviti, je obvezna uporaba zaščitne maske.  Prav tako še vedno veljajo navodila in protokoli za ohranjanje zdravja zaposlenih na okencih, dostavljavcev ter vseh ostalih, ter režim posamičnega vstopa na  pošte," so zapisali. 

Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije je ob tem dodal, da so v času epidemije zabeležili skoraj polovični upad pisemskih pošiljk in storitev, ob tem se je znatno povečalo število paketnih pošiljk iz naslova rasti spletnega nakupovanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 19:01 08.maj 2020.

    Na fotki 24/7, tile cepoti pa delajo od 9 - 15, ko smo itak vsi u sluzbah. Pa listek da ti niso migl urocit posilke (ker smo pac u sluzbah) dobis en dan kasnej. Kwa je s temi postarji???