Slovenija
86 ogledov

Tako Boeing vidi potovanje z letalom v prihodnosti

Boeing Žurnal24 main
V času, ko poskušajo letalske družbe na krov svojih letal stlačiti čimveč potnikov, so pri Boeingu predstavili povsem svež koncept luksuznega potovanja z letali.

Osrednji element novega koncepta ameriškega proizvajalca letal je so LED zasloni in svetlobne projekcije na strop in stene letala.

"Večino svetlobnih učinkov se lahko doseže s projekcijami," so pri Boeingu povedali za portal Mashable in dodali: "A to je šele ideja, nobena končna odločitev še ni padla glede opreme, ki bi jo za to uporabili. Zadeva je še vedno v fazi koncepta."

 

Kdaj lahko torej potniki pričakujejo novo izkušnjo na krovu letal? Datum še ni postavljen, a ideja je, da bi nova letala opremili tako, ko bodo takšni zasloni in naprave za takšno osvetlitev na voljo, je poveda Boeingov predstavnik Bret Jensen in dodal, da jih bodo postopoma vgrajevali tudi v starejša.

V prvem razredu so zasloni širši in zaobljeni, potniki lahko torej hkrati gledajo film in podatke o letu.

Bolj udobno bi radi narediti tudi potovanje v ekonomskem razredu, več je poudarka na zabavi, na voljo je velik bar, svetloba je pomirjajoča – vse to z namenom sprostitve potnikov.

Možnosti uporabe LED tehnologije na letalih so brez meja, poudarja Mike Sinnett iz družbe Commercial Airplanes.

Ideja, da bi na letala namestili LED zaslone sicer ni nova, pred dvema letoma so je denimo neko podjetje vložilo patent za potniško kabino v kateri bi bili namesto oken računalniški zasloni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.