Slovenija
55729 ogledov

Tako dobro kaže glede odpiranja šol

zurnal24.si
V zasavski regiji se bodo prihodnji teden šole zelo verjetno spet odprle, zelo dobro kaže tudi v obalno-kraški regiji in tudi v jugovzhodni Sloveniji, kjer šole doslej še niso bile odprte.

Zasavska regija je že 11 odstotkov pod kriterijem, ki je bil postavljen za odpiranje šol, da je znova pod mejo za odprtje šol, smo poročali že v soboto, zdaj pa so se razmere še izboljšale.

Le za odstotek nad postavljenim kriterijem so po včeraj objavljenih podatkih v obalno-kraški regiji, imajo povprečno 77 okužb na dan v zadnjih sedmih dneh, za odprtje šol bi jih lahko imeli največ 76.

Dobro kaže tudi v regijah, ki doslej šol še niso odprle. Jugovzhodna Slovenija zastavljeni kriterij presega za pet odstotkov, goriška za 14, posavska pa za 19 odstotkov, povsod razen v posavski regiji pa so se razmere izboljšale.

Vlada bo o odprtju ali zaprtju šol odločala v sredo na podlagi podatkov, ki bodo objavljeni v torek.

V regijah, kjer so šole odprte, za zdaj ne kaže, da bi jih morali prihodnji teden zapreti. Najbližje mejniku je pomurska regija, ki je le osem odstotkov pod mejo, a se je stanje izboljšalo.

Daleč najboljša je trenutno koroška regija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:59 01.februar 2021.

    Blodnje o sproščanju in ponovnem zapiranju, pa o prehodih iz črne v oranžno cono, pa spet nazaj v črno, bo moral nekdo plačati in fino bi bilo, da to ne bi bil narod. I rest may case!!!

  • mamax 10:37 01.februar 2021.

    https://youtu.be/u-eBszeu1JY

  • mamax 10:36 01.februar 2021.

    https://youtu.be/vcRdC8_bjUg