Slovenija
7524 ogledov

Tako Janković vidi novo vlado

Novice: Tako Janković vidi novo vlado - Zoran Janković MOL Facebook
Zoran Janković o bodoči novi vladi in aktualnem dogajanju.

 

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković, ki je pred nekaj dnevi ob občinskem prazniku in več kot pol leta pred lokalnimi volitvami napovedal kandidaturo za peti mandat na županski funkciji, se je na današnji novinarski konferenci dotaknil tudi državnozborskih volitev, na katerih je dobila največ glasov stranka Gibanje Svoboda s predsednikom Robertom Golobom na čelu, s katerim sta v preteklosti z Jankovićem že sodelovala.

Gibanje Svoboda bo na lokalnih volitvah nastopilo s svojimi kandidati, a Jankovića ne skrbi, da bi se mu stolček zamajal. ''Ljubljančankam in Ljubljančanom prestolnice ne morejo prevzeti. Na volitve se pripravljamo s svojim programom, ki je nadaljevanje tega, kar počnemo,'' je pojasnil župan MOL. Liste za župana in mestni svet se bodo predvidoma sestavile v drugi polovici oktobra.

Janković izrazil podporo Golobu

Glede dela Gibanja Svobode je ocenil, da bodo najprej morali pričeti upravljati z državo. ''Vesel sem, da je dr. Golob zmagal. Na levosredinski opciji je nedvomno najboljši kandidat za mandatarja,'' je svojo podporo izrazil Janković.

Ljubljanski župan ocenjuje, da bo levosredinska politična opcija konsolidirana. Po napovedih naj bi se stranke LMŠ in SAB pripojile Gibanju Svoboda.

Ocenil je še, da bo imela naslednja vlada veliko dela z vodenjem in urejanjem vseh ''nečednosti in nepravilnosti''. Ob tem se je obregnil v poskus vložitve 32 zakonov s strani SDS na dan sklica novega parlamenta. ''Ta poskus je zelo koristen, kajti s tem so pokazali, da nekaj govorijo, drugo počnejo,'' je delovanje najverjetnejše bodoče opozicije komentiral Janković.

MOL bo kot vsem vladam doslej ponudila skupno sodelovanje, je še napovedal.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 10
  • Herkules 13:59 17.maj 2022.

    Prvo naj pojasni izvor milijonskega premoženja, vse pri 2600 eur županske plače, ki jo ima že 20 let! Vse totalno isto kot dolgoletni komunajzl in udbovski vohun Ivan Jajo Jajec, kot brata! Vsak idiot vidi, da prihodki in odhodki obeh ...prikaži več niso isti! V ZDA in D ali Zahodu bi bila oba že zdavnaj dolgoletno zaprta, na Balkanu pač ne!

  • Toma 12:43 17.maj 2022.

    Večni kezič...