Slovenija
5310 ogledov

Tako nizko se je spustil sneg

Loški potok Spletna kamera
Ponekod v višjih legah je padal sneg. Pred nami je vremensko spremenljiv konec tedna.

Pogled na spletne kamere razkriva, da se je ponekod dež, ki je zajel naše kraje, spremenil v sneg. V Loškem Potoku je v jutranjih urah snežilo. 

Stari trg proti Ložu | Avtor: Spletna kamera Spletna kamera

Meja sneženja se je na Notranjskem in Kočevskem spustila do okoli 600 metrov nadmorske višine, drugod je ostala nad okoli 900 metrov nad morjem, pravijo pri Neurje.si

Padavine, ki so zajele naše kraje, bodo danes sicer postopno ponehale, najpozneje na jugovzhodu Slovenije. Popoldne se bo od severozahoda zjasnilo, burja na Primorskem pa bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija. 

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo popoldne oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 6 do 12 °C.

Prihodnji teden tudi snežne plohe

Vremenski portal Neurje.si dodaja, da lahko v severni polovici Alp v nedeljo in ponedeljek pričakujejo obilnejše snežne padavine. Do naših krajev naj bi prišlo nekaj ploh. 

Do četrtka bo prevladovalo spremenljivo oblačno vreme, vmes pa bodo tudi obdobja pretežno jasnega vremena. Predvsem popoldne bodo lahko nastale posamezne kratkotrajne plohe, tudi snežne. Več oblačnosti bo predvidoma v petek in soboto, ko se bo povečala možnost za rahle snežne padavine, napoveduje agencija za okolje za obdobje do naslednjega konca tedna.

vremenska napoved | Avtor: meteo.si meteo.si

vremenska napoved zima Slovenija Zakaj ne moremo zaupati Accuwether, da bomo imeli milo zimo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.