Slovenija
5439 ogledov

Ups, Erjavec zbodel Šarca

Karel Erjavec Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za obrambo Karla Erjavca pred odborom DZ za obrambo
Predsednik DeSUS Karl Erjavec je napoved premierja Marjana Šarca, da bo o zamenjavi ministrice Aleksandre Pivec odločal, če bo dobil tehtne dokaze proti njej, pospremil z oceno, da je Šarec očitno znižal standarde glede zaupanja v ministre in državne sekretarje.

Pivčeva v tem prepoznava premierjevo zaupnico svojemu delu, poročata Dnevnik in Delo.

Kot je Šarec dejal v pogovoru za Dnevnik, glede ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec zaradi očitkov, povezanih s projektom SRIPT, do januarskega kongresa DeSUS ne namerava storiti ničesar, "s čimer bi lahko vplival na izid volitev vodstva stranke". Pivčeva se namreč ob dolgoletnem predsedniku DeSUS Erjavcu poteguje za predsedniški stolček.

Čaka ju pogovor

"Očitno je predsednik vlade drastično znižal standarde glede zaupanja v ministre in državne sekretarje," je po poročanju časnikov poudaril Erjavec. Že pred dnevi pa je ocenil, da Šarec glede na standarde, ki jih je postavil v začetku mandata, pri sprejemu odločitve glede Pivčeve ne bi smel imeti pretežke naloge.

Ob tem obžaluje, da je imel premier, ko je šlo za Petra Vilfana, tako visoke standarde. "Lahko bi ga ponovno imenoval za državnega sekretarja za šport, saj je moral odstopiti zaradi manjše zadeve, pa še vso neplačano razliko v davku je poravnal prostovoljno," je za Dnevnik dejal Erjavec. Dolgoletni prvak DeSUS sicer ne skriva pričakovanja, da bo ponovno izvoljen za predsednika stranke. Po kongresu pa se bosta morala s premierjem pogovoriti, je še dodal.

Pivčeva po Šarčevi oceni uspešno vodi kmetijski resor, o njenem morebitnem odhodu z ministrskega mesta pa da bo odločal, če bo od pristojnih organov v zadevi SRIPT dobil tehtne dokaze proti njej, poroča Dnevnik.

Pivčeva v navedbah predsednika vlade prepoznava zaupnico svojemu delu na kmetijskem ministrstvu, hkrati pa po poročanju časnikov spoštuje "njegovo nevmešavanje v strankarske zadeve glede na to, da je pred nami volilni kongres". Po njenih besedah se bosta s premierjem sestala po novoletnih praznikih.

Ob tem je še dodala, da se trenutno osredotoča na okrevanje, vso svojo pozornost in energijo pa da usmerja v delo na ministrstvu in v strankarsko kampanjo pred kongresom, poročata časnika. "Sodeč po stikih s člani na terenu verjamem, da mi dobro kaže," besede Pivčeve povzema Dnevnik.

Komentarjev 6
  • leonardo 08:15 29.december 2019.

    Erjavec, nekje sem prebral, da si najboljši diplomat, najboljši politik itd. Pokazal si, da to nisi. Ko se gre za tvojo r... pozabiš na vsa pravila, ki veljajo za diplomacijo in na vsa pravila ki naj bi veljala v politiki. ...prikaži več Zaj... si! Kako pa to zgleda ti ni pomagal niti primer vodje druge stranke, ki ne zna drugega kot blatiti nasprotnika!

  • mph 21:16 28.december 2019.

    Ko bi že enkrat ta kahla odletela na smetišče zgodovine, bi bilo bistveno bolje za Slovenijo.

  • Gandolf 19:59 28.december 2019.

    Zakaj vlečete tega osla na žurnal? Zajebe vse kar mu pride pod roke.Kot minister zajebe kante,patrie, Arbitražo..in strankarski kolegi bi mu še kar zaupali mandat.