Slovenija
28819 ogledov

Tako je Pirc Musarjeva na prijazen način zbodla Janšo in Logarja

volilni štab Nataša Pirc Musar Saša Despot
Pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev, kjer se bosta za mesto v palači na Prešernovi potegovala Anže Logar in Nataša Pirc Musar, sta se kandidat in kandidatka sinoči soočila na Radiu Slovenija.

"Če bom predsednik, bom predsednik vseh in bom razumel tudi tiste z drugačnim mnenjem," poudarja Logar, Pirc Musar pa, da je neodvisna kandidatka. Podpora strank leve sredine je vesela in se ji zdi logična, ker da je liberalna kandidatka.

Kako preseči vse globlje delitve Slovencev na leve in desne? Logar pravi, da je treba izhajati iz tega, kar nas povezuje, Pirc Musarjeva pa, da v predsedniški palači ne bo prostora za ideologije.

Po njeni oceni na dosedanjih volitvah Slovenci nismo izvolili dovolj državnikov, ampak smo volili le politike. Logar pa poudarja, da je na večini dosedanjih volitev zmagal glas proti, ne pa glas za: "Kdor se zavihti na vrh, začne razgrajevati vse, kar je bilo prej narejenega, ker misli, da to od njega pričakujejo tisti, ki so ga izvolili."

Anže Logar | Avtor: Saša Despot Anže Logar Saša Despot

Pirc Musarjevo so še enkrat vprašali tudi o očitkih glede netransparentnosti podjetij svojega moža: "Poslovanje mojega moža je transparentno in zakonito. Vse davke plačujeva v Sloveniji in je družbeno odgovorno."

Bo Logar predsednik v imenu njegove stranke SDS? Logar odgovarja: "SDS ne bo postal soprog ali soproga predsednika republike, pač pa bo enakovreden sogovornik z drugimi."

Pirc Musarjeva je o Logarju dejala, da si iskreno želi, da bi ga v predsedniški palači kdaj pozdravila kot predsednika največje opozicijske stranke. Logar pa je priznal, da ga pri protikandidatki včasih moti pokroviteljska drža.

Komentarjev 32
  • Naklonsky 11:29 11.november 2022.

    Musarca trdi, da podjetja v davčnih oazah plačujejo davke tukaj. Povsem logično je, da jih ne, saj so ravo zaradi tega v davčni oazi. Na koncu pa se je še razkrilo, da sta z možem zamolčala približno sedem milijonov premoženja! ...prikaži več O tem pa nič? Takšno predsenico naj bi imeli? Groza!

  • Naklonsky 11:25 11.november 2022.

    Dejstvo, da je Pirc Musarjeva dejanska ekspozitura tajkunsko pridobljenega kapitala in kandidira predvsem v interesu lastne družine pa nič?

  • jakec1575 14:06 10.november 2022.

    Če bi Logar izstopil iz stranke, izstopil kot poslanec bi imel resne možnosti da zmaga. Sam fant nima poguma za kaj takega. Za resen skok.