Slovenija
5424 ogledov

Tako je potekalo dramatično reševanje dečka na Krvavcu

Reševanje otroka na Krvavcu PU Kranj
Reševalna akcija na Krvavcu se je končala srečno zahvaljujoč hitremu in treznemu odzivu ljudi, ki so bili takrat v bližini.

Kot smo že poročali, se je v sredo na Krvavcu zgodila nesreča, v kateri je bil udeležen otrok. Deček je zdrsnil s sedežnice, pri čemer sta ga pred padcem ujela sopotnika in ga zadržala, dokler niso pod njim raztegnili mreže, ki je ublažila padec. 

Da se vse skupaj ni končalo katastrofalno, gre zahvala tudi smučarskemu učitelju Sandiju Murovcu, ki se je v tistem trenutku slučajno nahajal v bližini. Videl je dečka, kako je obvisel na višini približno 10 metrov nad tlemi. Dvema smučarjema ga je s skrajnimi močmi uspelo zadržati. "Bilo mi je takoj jasno, da dolgo ne bosta zdržala, zato sem pograbil zaščitno mrežo, namenjeno za postavljanje ograj in skupaj z Markotom odbrzel pod njih. Ker so se nama medtem pridružili nadzorniki in nekaj mimoidočih, smo improvizirali mrežo, nekakšen mini trampolin. Želel sem sneti še varovalno blazino s stebra, da bi jo podložil, a žal prepozno. Deček je že zgrmel, vendar je mreža kljub temu opravila svoje. Glavnino udarca smo uspeli zadržati, še vedno pa je fant udaril ob tla. Ker je padel na hrbet s take višine, si niti ne upam predstavljati, kaj bi bilo,če..." je zapisal Murovec. 

Dečka so nato odpeljali v bolnišnici, a je k sreči utrpel le lažje poškodbe. 

Kot so izpostavili že kranjski policisti, bi se brez smučarjev na sedežnici, ki sta zadržala otroka in brez prisebnih ljudi pod sedežnico, dogodek zagotovo odvil drugače. 

Policisti podatkov o ženski in moškemu, ki sta otroka na sedežnici ujela in zadržala do priprave mreže za reševanje, nimajo. Zato ju prosijo, naj se jim javita. Predvidevajo pa, da gre verjetno za tujca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.