Slovenija
994 ogledov

Tako kmalu naj bi se odprla gledališča in koncertne dvorane

gledališče
Ministrstvo za kulturo si prizadeva, da bi se v okviru sprememb odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom s 25. majem sprostilo tudi opravljanje kulturnih prireditev v zaprtih prostorih, kot so glasbene in gledališke prireditve, je minister Vasko Simoniti zapisal v odgovoru na poslansko pobudo.

Kot je odgovoril Simoniti, si ministrstvo za kulturo stalno prizadeva za čim prejšnje odprtje kulturnih ustanov, če je to v danih okoliščinah možno, zato tovrstne pobude nenehno usklajuje z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. S sprostitvijo opravljanja kulturnih prireditev v zaprtih prostorih pa bi bil omogočen tudi ponoven zagon dejavnosti, ki posredno vplivajo na dejavnost združenja izvajalcev in izposojevalcev sejemske in prireditvene opreme, je še zapisal minister.

S temi besedami je odgovoril na pobudo poslancev Matjaža Hana in Meire Hot glede zagotavljanja pomoči omenjenemu združenju zaradi prepovedi javnega zbiranja in ukrepov za preprečitev epidemije covida-19 v Sloveniji in svetu. Poslanca sta jo naslovila tako na ministrstvo za kulturo kot ministrstvo za gospodarstvo.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.