Slovenija
980 ogledov

Tako minister vidi prvo pomoč za turizem po ujmi

Matjaž Han Katja Kodba/VladaRS/Flickr Matjaž Han.
Poziv ministra, da ostanemo enotni in si pomagamo na tak način.

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han po operativnem sestanku z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS), s Trgovinsko zbornico Slovenije, Turistično gostinsko zbornico Slovenije, Civilno zaščito RS in pristojnimi ministrstvi ocenil, da je "prišlo je do takšne katastrofe, ki si je niti v sanjah nismo znali predstavljati".  

Medtem, ko so se na področju gospodarstva pogovarjali o konkretnih ukrepih za zagotavljanje likvidnosti, pa Han glede področja športa poudarja, da kljub številnim poročilom glede škode, ta trenutek te problematike še ne rešujejo. "Najprej je potrebna zaščita življenj, nato, da se odpravijo posledice vseh težav," pravi Han in napoveduje, da bodo tudi področje športa reševali s posebnim zakonom.

"V zvezi s turizmom je pomembno to, da številne države poročajo o tem, da Slovenija ni varna. To ne dži," pravi Han in Slovence poziva, da se odpravijo na počitnice v "tiste kraje, kjer lahko uživajo" in na tak način pomagajo Slovenskemu turizmu.  

Največ težav je bilo zaradi ujme v kampu Menina v Rečici ob Savinji, kjer so morali ljudje bežati na drevesa. Odpovedanih so bili festivali v Velenju in ob Kopli. 
Zaradi posledic poplav ne delujejo bazeni v Thermani Laško in bodo ostali zaprti do predvidemo konca avgusta. Od danes, ponedeljka 7. 8., hotelskim gostom omogočajo kopanje v nekaterih drugih termah.

Voda v kampu v Čateških toplicah se je stabilizirala, gostje, ki so bili evakuirani, so se lahko po lastni presoji vrnili v kamp.

 

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:41 07.avgust 2023.

    Han bi reševal šport in turizem ? Kdo sedaj misli na šport in turizem ! Prosim vas ,dajte pomagati ljudem ,da bodo na varnem in suhem nameščeni pred zimo .