Slovenija
7622 ogledov

Tako mrzlo je danes zjutraj

Zima, sneg, mraz, led EPA
Mraz je pritisnil. Tudi dnevne temperature bodo krepko pod ničlo. Zaradi vetra bo občutek mraza še večji.
Sneg na Ljubljanskih ulicah. Pripravite se! Slovenija Ponoči se bo začelo: Najprej sneg nato polarni mraz

Arso za danes napoveduje zmerno do pretežno oblačno vreme. Ponekod na jugu bo občasno naletaval sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -8 do -5, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija. Na Kredarici so ob 6. uri zjutraj izmerili - 22 stopinj Celzija, na Lisci - 14 stopinj Celzija, v Mariboru - 10 stopinj Celzija in v Ljubljani - 6 stopinj Celzija.

 | Avtor: Arso Arso

Prihodnji teden pričakujte še nižje temperature. Mrzel severovzhodni veter se bo še nekoliko okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -15, v alpskih dolinah do -18, na Goriškem in ob morju okoli -4, najvišje dnevne od -8 do -5, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija. Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo do noči na torek ponekod presegali hitrost 100 km na uro.

Na tem mestu vam ponujamo nekaj preprostih ukrepov, ki vam bodo pomagali, da boste lažje premagovali ekstremno nizke temperature v naslednjem tednu.

Na Arsu opozarjajo, da bo od nedelje do četrtka mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 stopinj Celzija, kar je okoli 10 stopinj manj, kot je povprečje za ta čas. Občutek mraza bo še stopnjeval severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja.

Mraz in sneg v Evropi Ogrejte se od znotraj Zdravje 10 nasvetov, kako vzdrževati temperaturo v ekstremnem mrazu


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.