Slovenija
121113 ogledov

Danes napovedane nevihte: Najhuje bo v teh krajih po Sloveniji

Poletna nevihta
Po hladnem jutru bodo pozno popoldan naše pokrajine dosegle padavine.

Danes smo se zbudili v najhladnejše jutro od začetka junija: v Babnem polju so namerili 2 °C, Novi vasi 3 °C, Jezerskem 4 °C, Ratečah 5 °C, Ptuju 7 °C, Mariboru 8 in v Ljubljani 10°C. Nad srednjo Evropo je ciklonsko območje. Hladna fronta se od severa bliža Slovenijo in nas bo drevi prešla.

Danes bo sprva še vztrajalo sončno vreme z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 22 do 26 °C. V drugi polovici dneva bo oblačnost od severa začela naraščati, sporočajo vremenoslovci na portalu Neurje.si.

Pozno popoldan bodo iz smeri Avstrije severno Slovenijo dosegle padavine, vmes bo lahko nastala tudi kakšna nevihta. Padavine se bodo zvečer in ponoči razširile nad vso državo: ''V notranjosti države tekom noči neviht ni pričakovati, povsem drugače pa bo nad morjem in v bližini morja. Na Primorskem lahko nastane kakšna močnejša nevihta z nalivi in sunki nevihtnega piša,'' opozarjajo meteorologi.

Padavine bodo do jutra ponehale, najkasneje na jugu države. Jutra ostajajo hladnejša, živo srebro se bo povzpelo od 8 do 13, na Primorskem do 16 °C. ARSO piše, da se bo jutri tekom dneva delno zjasnilo, popoldne pa bodo ponekod še vztrajale krajevne plohe.

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 3
  • Plavi-mil 13:13 26.avgust 2021.

    Globalno segrevanje, kajne?