Slovenija
24 ogledov

Tako neurejeno ne bo več

Nekateri objekti, ki jih je doletelo obvestilo o odstranitvi, že dolgo niso več Žurnal24 main
Kontejnerji. Z javne površine v marini bodo morali biti po 25. juniju odstranjeni.
Marina ne komentira
Zaviti v molk. Izolska marina, njen upravitelj je podjetje Porting, je z občino že nekaj časa v sporu, in sicer zaradi gradnje pomola B. Glede odločbe o odstranitvi razpadajočih objektov niso želeli dajati komentarjev.

“Občina si prizadeva, da bi območje okoli Argoline uredila tako, da bo prijaznejše do občank in občanov, ki ta del Izole uporabljajo kot sprehajališče. Odlok o zunanjem videzu in urejenosti mesta, naselij in podeželja v Občini Izola nalaga občanom, lastnikom in uporabnikom objektov ter pristojnim službam, naj poskrbijo za lepši in urejen videz okolja, v katerem živimo. Da bi lahko uredili območje Argoline, je treba poskrbeti tudi za odstranitev vseh manjših objektov, ki so ob njenem obzidju. Območje je sicer tudi javna površina,” pojasnjuje Blaž Maljevac, tiskovni predstavnik občine.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pred dnevi je tako občinski inšpektorat na več objektov ob obzidju Argoline nabil odločbo o njihovi odstranitvi.

Lastniki so neznani
Glede na dejstvo, da inšpekcijskemu organu niso znani lastniki ali uporabniki objektov, ki so na območju že vrsto let, bo vročitev postala uradna po preteku 15 dni od objave na spletni strani oziroma namestitvi obvestila na objekte, torej 25. junija. Nato bo odrejena prisilna odstranitev.

Kontejnerji so sicer brez dovoljenja na javni površini pristojnega organa že več let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.