Slovenija
81538 ogledov

Tako se bodo danes gibale nevihte. ARSO svari pred veliko točo.

Vreme: Toča ni izključena: Popoldne nevihte, tako se bo gibala fronta!. Nevihta Profimedia
Močan veter bo premikal lažje predmete.

Po nočnih nevihtah se je ozračje v Sloveniji umirilo, vendar vremenoslovci tudi za danes napovedujejo močnejše nevihte z možnostjo toče. Po napovedih se bodo nevihte danes pomikale od severozahoda proti jugovzhodu. Močnejše nevihte s točo so možne po celotni Sloveniji z izjemo krajev tik ob morju. 

"Hitrost pomikanja neviht bo počasna do zmerna, plohe in nevihte bodo od severa zopet zajele najprej severno polovico države in se nato pomikale proti jugovzhodu. Možen je razvoj močnejših nevihtnih celic ali nevihtnega sistema z intenzivnimi nalivi, močnimi sunki nevihtnega piša in točo. Zvečer se bo ozračje postopno umirilo," poroča portal neurje.si.

 | Avtor:

Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Možna toča v premeru dosega 2-4 centimetre

Na ARSU medtem opozarjajo, da se lahko pojavijo tudi nevihte z močnimi, tudi dolgotrajnejšimi nalivi in sunki nevihtnega piša do 80 kilomerov na uro ter točo, ki lahko v premeru dosega 2-4 centimetre. Lokalno lahko ob močnejših nalivih pade okrog 50 mm padavin, zaradi katerih lahko prihaja do težav z meteornimi vodami. Nevihtni piš lahko premika lažje, nepritrjene predmete. Možen je nastanek manjše materialne škode.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.