Slovenija
4334 ogledov

Tako se bodo danes gibale popoldanske nevihte

Opozorilo arso.gov.si
Arso je napovedal možnost poplavljanja rek na zahodu Slovenije in na Dolenjskem.

Zaradi večjih količin padavin je agencija za okolje (Arso) za danes in sredo napovedala možnost razlivanja in poplavljanja rek. Reke po Sloveniji sicer še vedno upadajo, popoldanske padavine pa bodo upadanje rek upočasnile. Visoka vodnatost in razlivanje posameznih rek bo danes možna predvsem na zahodu, v sredo pa tudi na Dolenjskem.

Po jasnem dopoldnevu bo danes čez dan na nebu začela nastajati kopasta oblačnost. Ta se bo najprej pojavila na območju Kočevskega, nad Pohorjem in Alpami. Ponekod bodo v drugem delu dneva nastale posamezne lokalne plohe in nevihte. Slednje bodo najbolj verjetne na jugovzhodu Slovenije, kakšna pa lahko nastane tudi na severu države. Ob nevihtah lahko, predvsem na jugovzhodu države, lokalno nastajajo močnejši nalivi s sodro ali manjšo točo. Nevihte se bodo sprva pomikale v smeri zahoda proti vzhodu, nato pa v smeri severozahoda proti jugovzhodu. Ponoči se bodo padavine okrepile in razširile nad vso državo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20 °C, na jugovzhodu države in ob morju do 22 °C.

Opozorilo | Avtor: arso.gov.si arso.gov.si

V noči na sredo in v sredo bodo posledično reke po vsej državi naraščale. Razlivanje bo možno predvsem na Vipavskem, Notranjskem in Dolenjskem, saj je tam predhodna vodnatost že velika. Za ta območja je Arso izdal rumeno opozorilo. Reke bodo upadle v četrtek, ko se bo ustalilo tudi naraščanje kraških rek, so zapisali na spletni strani.

Iz Arsa še sporočajo, da so se temperature rek v teh dneh znižale. Povprečna temperatura se tako giblje med osem in 12 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.