Slovenija
3921 ogledov

Tako se je Pahor odzval na nepovabljenega gosta

Borut Pahor Borut Pahor/Instagram
Predsednika je med govorom na Brdu presenetil nepovabljen gost.

"Važno je, da vedno ostanemo mirni in vljudni, čeprav nas nepričakovano obiščejo nepovabljeni gostje," je predsednik Borut Pahor zapisal pod objavo na Instagramu, kjer je objavil posnetek govora, med katerim ga je presenetil Sivi smrdljivec.

Posnetek je nastal med predsednikovim govorom pred diplomatskim zborom na Brdu pri Kranju.

Predsednik republike in premier Marjan Šarec sta 30. januarja na Brdu pri Kranju gostila sprejem za diplomatski zbor ob začetku novega leta.

V nagovorih diplomatom sta po navedbah STA orisala razmere v Sloveniji in njeno vlogo v mednarodni skupnosti ter se dotaknila prihodnosti EU in aktualnih izzivov v svetu.

"Svetovni mir je bolj krhek, kakor je bil"

Pahor je v govoru poudaril, da bo Slovenija storila vse, kar je v njeni moči, da se po mirni poti rešijo vse svetovne zadeve in okrepi svetovni mir. "Svetovni mir je bolj krhek, kakor je bil, toda nacionalne in svetovne sile, ki razumejo pomen miru za reševanje vseh drugih odprtih svetovnih problemov, imamo še vedno dovolj moči, da združimo prizadevanja za njegovo trajno prevlado," je dejal predsednik.

Pahor je pozdravil nedavni podpis aachenskega dogovora med Nemčijo in Francijo, v katerem vidi nadgradnjo elizejske pogodbe. Izrazil je upanje, da bo po urejenem odhodu Velike Britanije iz EU več časa in politične volje za osredotočanje držav članic na uspešnejšo in učinkovitejšo skupno prihodnost.

Glede odnosov z ZDA je dejal, da je ta država naš zaveznik in partner. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 15:27 06.februar 2019.

    Domači sivi smrdljivec je pravi izraz !

  • sam50 11:31 06.februar 2019.

    muha gre vedno na ....