Slovenija
2577 ogledov

Tako se je premier poklonil Sloveniji

Janez Janša Saša Despot
Premier Janez Janša se je v času preizkušnje Sloveniji poklonil s poezijo. Upanje in pogum v času pandemije poskušajo s pomočjo poezije vlivati tudi v Evropski komisiji.

Predsednik vlade Janez Janša se je domovini v času preizkušnje poklonil s pesmijo. Na svojem Facebook profilu je objavil videospot za pesem Najlepša si, za katero je sam prispeval besedilo. 

Po poeziji posegli tudi v Evropski komisiji

V Evropski komisiji poskušajo vliti upanje in pogum v pandemiji novega koronavirusa tudi z branjem poezije na rednih opoldanskih novinarskih brifingih, ki sicer še vedno potekajo vsak dan, a so prilagojeni izrednim razmeram. Doslej so odmevali verzi Victorja Hugoja, Emily Dickinson, Giannija Rodarija in Antonia Machada.

Z branjem poezije so začeli pred približno štirinajstimi dnevi. Prva je bila Hugojeva Pomlad, ki jo je glavni govorec komisije Eric Mamer prebral v tolažbo v težkih trenutkih - da ne pozabimo, da prihaja pomlad.

Pesem Američanke Dickinsonove Upanje je stvar s perjem je bila namenjena uslužbencem komisije, ki delajo na daljavo. Rodarijeva Upanje Italijanom, ki so v najtežjem položaju, in tudi Machadov Popotnik ni bil izbran naključno, saj so razmere v Španiji prav tako med najhujšimi v Evropi.

Večina uslužbencev komisije dela na daljavo, dostop zunanjim obiskovalcem do sedeža institucije Berlaymont je od 20. marca močno omejen. Od takrat tudi novinarji nimajo več fizičnega dostopa do opoldanskega brifinga, vprašanja lahko zastavljajo le na daljavo.

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 18:53 29.marec 2020.

    To je pa dodatek na zajebancijo Slovencev ,ki diha je JAJO določil . Pričakujem ,da bo izvedba v Zboru DUNAJSKIH DEČKOV .

  • Avatar MS
    MS 17:10 29.marec 2020.

    Vse ok! A narod bolj kot premierjeve pesmi v tem trenutku potrebuje maske in respiratorje!

  • jjjaaannneeezzz 16:21 29.marec 2020.

    Včečna, dobro besedilo