Slovenija
2694 ogledov

Tako se NSi podaja v boj za ljubljanski županski stolček

Matej Tonin, NSi Saša Despot
Stranka NSi želi tako prispevati, da "Ljubljana po mnogih letih spet dobi dostojnega župana".

Iz stranke Nova Slovenija so sporočili, da bodo svojo podporo za mesto ljubljanskega župana namenila kandidatu SDS, poslancu in dolgoletnemu ljubljanskemu svetniku Anžetu Logarju. S tem želijo "že od začetka prispevati, da Ljubljana po mnogih letih spet dobi dostojnega župana". Stranka bo sicer nastopila s svojo listo za ljubljanski mestni svet.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, se zavedajo konkurenčnosti med strankama, ki kljub njuni programski bližini ostaja, in poudarili, da bodo njihovi kandidati za svetnike mestnega sveta in četrtne svete lahko v veliko pomoč novemu županu.

Kot dokaz za to so navedli, da so tudi trenutni ljubljanski svetniki NSi med drugim s kakovostnimi predlogi poskušali izboljšati položaj Ljubljančanov. Pri tem so v NSi trenutnega župana Zorana Jankovića in njegovo listo označili za arogantno. "Vedno smo opozarjali tudi na slovensko identiteto, ki je v Ljubljani zaradi malomeščanskih politik in nekritičnega multikulturalizma še posebej ogrožena," so še zapisali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • wingspan15 09:27 10.oktober 2018.

    NSI je na žalost postala SDS ov satelit. Nikoli niso imeli namena vstopiti v koalicijo. Slovenija bi imela več možnosti za razvoj, če ne bi bil Tonin pri pogajanjih le Janšev vohun, brez namena koristiti domovini. S svojo potezo je ...prikaži več naredila veliko škodo, saj našo usodo krojijo levi ekstremisti. Ekstremizem pa ni ok, pa naj si bo levi ali desni. Upam, kot toliko Slovencev, da na naslednjih volitvah ne bo dosegla parlamentarnega praga. Izdajalcev nihče ne mara.

  • umetnik123 23:06 09.oktober 2018.

    Tonin je že 110 % jajotov !!! Pri naslednjih volitvah adijo parlament, pa zopet Novakova, da jih pripelje nazaj.