Slovenija
1110 ogledov

Tako so ga iskali s tiralico, danes pa obsodili na šest let in pol zapora

Zlatan Kudić Maxicom Policija
Kudiću za priznanje davčne utaje in pranja denarja šest let in pol zapora

Nekdanji direktor podjetja Maxicom Zlatan Kudić, ki je bil tudi eden največjih davčnih dolžnikov v Sloveniji, je na ljubljanskem okrožnem sodišču danes priznal krivdo za očitana kazniva dejanja očitke davčne utaje in pranja denarja ter dobil šest let in pol zaporne kazni, poročata spletna portala 24ur in Slovenske novice.

Tožilstvo je v obtožbi Kudiću in še dvema soobtoženima očitalo davčno utajo in pranje denarja ter uničevanje poslovnih listin, ker da je prikazoval domnevno fiktivne posle med povezanimi podjetji in na tej podlagi od finančne uprave zahteval večmilijonsko vračilo davka na dodano vrednost.

Podjetje Maxicom je od leta 2012 v stečaju, finančna uprava pa je s stečajem postala upnik, a terjatve nikoli niso bile poplačane. Podjetje je bilo nato leta 2017 izbrisano iz sodnega registra, izbrisanega podjetja pa ni mogoče terjati.

Policija je sicer lani za Kudićem razpisala tiralico in ga prijela na silvestrovo, po poročanju Televizije Slovenija neuradno kar v središču Ljubljane.

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 20:34 04.marec 2020.

    kako je možno nastal tak dolk ? kako je možno, da nekomu odpišejo skora 30 milijonov dolga ...? le kako je to možno ? a kdo ve za odgovor ? kaj pa če bi papeža vprašal , a on mogoče ...prikaži več ve , kako je to možno, ne vem

  • andrej084 19:56 04.marec 2020.

    Kako je sploh mogoče, da je nastal tako velik davcni dolg. In to v casu informatike, ko so vsi podatki na voljo.