Slovenija
26 ogledov

Tako so opremili pismonoše

Poštar Klemen Razinger
Ste vedeli, da vam na pismonošo ni treba več čakati z gotovino? Na Pošti Slovenije so namreč kar 480 pismonoš, ki dostavljajo paketne pošiljke, opremili s POS-terminali.

Tako so omogočili še enostavnejše nakupovanje prek spleta, saj lahko sedaj svoj nakup plačate s karticami Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club. S Kartico Diners Club lahko odkupnino za pakete plačate tudi na obroke.

Kartice pa lahko uporabite na 114 poštah po Sloveniji, kjer imajo prenosne POS-terminale. Plačate lahko storitve kot so poštnine, pooblastila, telegrami, vstopnice prek Eventima, virtualne kartice mobilnih operaterjev in podobno. Lahko pa jih uporabite tudi za nakup blaga kot so znamke, kuverte, embalaže in tako dalje. 

Nikoli bolj enostavno

Spletno nakupovanje pa so na Pošti Slovenije olajšali s številnimi novostmi. Uvedli so priročno in brezplačno storitev “DOSTAVA POŠILJKE SOSEDU”. Ta omogoča naslovniku, da izbere osebo, ki stanuje v njegovi bližini, da v primeru odsotnosti prevzema paketne pošiljke, pošiljke Hitre pošte ali priporočenega pisma s plačilom odkupnine po povzetju.

Med novostmi je izredno zanimiva tudi DOSTAVA POŠILJKE NA DOGOVORJEN PROSTOR. Po dogovoru z naslovnikom paketne pošiljke pismonoša pusti kar brez potrditve prevzema na različnih mestih, kot so terasa, balkon, nadstrešek, lopa in podobno. Tudi ta nova storitev v okviru naslovnikovega naročila je brezplačna. Za več informacij pa pokličite na 080 14 00 ali obiščite www.posta.si

Sampostrežni avtomati

Svoje pošiljke lahko enostavno prevzamete ali oddajate tudi v novih PS Paketomatih, ki so na voljo 24 ur na dan in vse dni v letu. Samopostrežne avtomate so postavili na številne najfrekventnejše lokacije po Sloveniji, najbližjega poiščite TUKAJ.

Sprejemanje pošiljk na sampostrežnem avtomatu je zelo enostavno, ob naročilu blaga morate izbrati lokacijo paketomata za mesto prevzema pošiljke. Ko je paket dostavljen v paketomat, prejme naslovnik geslo za prevzem paketa in QR-kodo, ki jo poskenira na paketomatu. Prevzem je mogoč z vpisom mobilne številke in gesla ali s skenom QR-kode. Odkupni znesek je mogoče plačati kar na paketomatu s plačilno in kreditno kartico.

V primeru pošiljanja paketa prek paketomata pa si pošiljatelj v spletni aplikaciji PS Pošlji paket (link) pripravi spremnico, izbere paketomat in po opravljenem plačilu prejme elektronsko sporočilo, v katerem je pripeta spremnica, ki jo natisne in pritrdi na paket. Pri samem paketomatu pošiljatelj skenira črtno kodo paketa ali jo vnese ročno.