Slovenija
29149 ogledov

Tako so se v Velenju poslovili od Bojana Kontiča

Bojan Kontič žalna seja smrt
1/2
Stranka SD
Na Titovem trgu v Velenju se je včeraj zbrala množica ljudi, ki se je poslovila od pokojnega župana Bojana Kontiča.

Včerajšnje občinske žalne seja velenjskega občinskega sveta se je med drugim udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Kontič je bil vidni član stranke SD in dolgoletni poslanec državnega zbora.

Bojan Kontič žalna seja smrt | Avtor: Stranka SD Stranka SD

V nedeljo je zaradi bolezni umrl v 59. letu starosti, pokopali ga bodo v četrtek ob 17. uri na pokopališču Podkraj.

Žara bo v poslovilnem prostoru na dan pogreba od 12. ure.

"Velenje in Šaleška dolina sta bili njegova prva skrb, dobrobit delovnih ljudi in občanov pa rdeča nit, ki ga je vodila pri vseh odločitvah. Zapomnili si ga bomo kot politika, ki je znal prisluhniti malemu človeku in duhu svojega kraja. Pogrešali ga bomo," pa je na včerajšnji žalni seji državnega sveta dejal predsednik Alojz Kovšca.

Kontič je bil namreč v državnem svetu član komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter komisije za državno ureditev. Kot župan Mestne občine Velenje in politik z dolgoletnimi poslanskimi izkušnjami je bil po ocenah Kovšce za delo komisij nepogrešljiv praktik.

Komentarjev 12
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 20:07 06.avgust 2020.

    ob takšnih dogodkih bi lahko ta bedni žurnal zaklenil komentiranje, ker se to enostavno ne spodobi, ne glede na opcijo-.

  • kapibara1 17:30 06.avgust 2020.

    Od kje pa tilko folka ..?? Ali je bil Vpoklic članov SD na udeležbo.. ali pa dnevnice, pa Pingo sok+ Ta Velka Kekec pašteta pa mala žemla..

  • kapibara1 17:27 06.avgust 2020.

    NE-potrebno preseravanja in zapravljanje občinskega družbenega denarja. Bode tudi ti revizija plačevanje računov.. ??.. - Kot je dejal kultni pevec Motorhed skupine..