Slovenija
39418 ogledov

Tako spodbudno že dolgo ni bilo, vendar ...

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
V torek je bilo izdanih občutno manj TAN kod kot teden pred tem, kar je dober znak. Še vedno pa se situacija slabša v bolnišnicah.

Izdane TAN kode so dober pokazatelj tega, koliko je bilo v prejšnjem dnevu potrjenih novih okužb. Včeraj je bilo potrjenih 2.987 TAN kod, kar je več kot tisoč kod manj kot prejšnji torek oz. približno 25 odstotkov manj. V torek je bilo po podatkih NIJZ potrjenih 3.144 novih primerov okužbe.

Kot je razvidno iz podatkov o sedemdnevnem povprečju novih okužb, smo dosegli plato, v zadnjih dneh lahko opazujemo rahel padec. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je to stanje, ko govorimo o okužbah. 

Slika je drugačna, ko gre za stanje v bolnišnicah. Iz napovedi razvoja epidemije izhaja, da bo v bolnišnicah vrh dosežen konec meseca. Po nekaterih napovedih naj bi bilo zasedenih več kot 300 intenzivnih postelj. Po zadnjih podatkih je hospitaliziranih 1.153 covidnih bolnikov, od tega jih 283 potrebuje zdravljenje v enotah intenzivne terapije. Kot je razvidno iz spodnjega grafa, so vse intenzivne postelje zasedene. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • joze95 09:41 24.november 2021.

    No pa smo tam!!! Glavni vir okužb je očitno mladina, otroci v šolah. Boljšega dokaza si skoraj ne moremo zamisliti. Sedaj pa mamice in atiji povejte že, da tako kot virus ali garje imajo odlično gojišče v šolah, samo problem ...prikaži več je, ker vi GABROVČKI tega ne razumete!!!! Pokazalo se je, da medicinska znanost ve kje so izvori, samo nerodno je priznati, pred polpismenimi starši!!!

  • izy 09:29 24.november 2021.

    Fleksibilnosti ne poznajo v bolnišnicah? Organizacija dela jim je na nuli.

  • miho 07:37 24.november 2021.

    Vse intenzivne postelje zasedene? Torej ni več važno, da je ustrezen respirator, važno je le, da je intenzivna postelja? O številu ustreznih respiratorjev pa niti besede več?