Slovenija
13940 ogledov

Tako Telekom pojasnjuje, zakaj so Novo24 dvignili med prve kanale

Nova24 Nova24
Številni so ravnanje Telekoma, ki je programe Nove 24 dvignil med prva programska mesto, razumejo kot posledico politične odločitve s katero bo SDS omogočena boljša strankarska propaganda.

Telekom Slovenije, eden največjih ponudnikov IP televizije, je konec maja presenetil s spreminjanjem vrstnega reda programov in   je med prva programska mesta dvignil kanala Nova24 TV in Nova 24 TV2, ki sta bila pred tem na programski okoli 20. mesta. Televizijo, ki je zelo blizu SDS Janeza Janše, je ponudnik v lasti države, uvrstil pred bistveno bolj gledane televizijske programe Pop TV in Kanal A. Kanalov Pop TV in Kanal A po novem sploh ni več med prvo deseterico, pač pa jih je Telekom zamaknil na 11. in 12. mesto. 

Telekom: "Optimiziramo vrstni red TV-programov"

"Optimiziramo vrstni red TV-programov v programski shemi, tako da boste še lažje dostopali do vaših najljubših TV-vsebin," so pojasnili na svoji spletni strani. "V programskem sklopu Izbrani, ki vključuje domače TV-programe, ki so vključeni v vse programske sheme, bomo te razvrstili na novo, in sicer skladno z navadami uporabnikov, tako da boste še lažje dostopali do svojih najljubših TV-vsebin," še dodajajo pri Telekomu.

 | Avtor: Telekom Slovenije Telekom Slovenije

Premetali tudi personalizirane vrstne rede 

Številni pa ravnanje Telekoma razumeli kot posledico politične odločitve s katero bo SDS omogočena boljša strankarska propaganda. 
To prepričanje je še bolj utrdilo ravnanje Telekoma, ki je kljub zagotovilu, da na uporabnike, ki imajo personaliziran vrstni red, sprememba ne bo vplivala, spremenil vrstni red programov tudi pri tistih, ki so si vrstni red določili po svoje. 

Telekom: "Žal ni šlo drugače"

"S 24. majem smo TV-programe ločljivosti SD in HD združili na enem programskem mestu. Ključni namen združevanja je poenotiti uporabniško izkušnjo pri uporabi Boxa in Boxa S z NEO Smartboxom. Tako je določen TV-program tudi tistim, ki uporabljajo Box ali Box S, na istem programskem mestu na voljo v ločljivost SD in HD hkrati, sistem pa glede na kakovost internetne povezave samodejno predvaja TV-program v primerni ločljivosti. Uporabnikom tako ni več potrebno preklapljati med dvema različnima programskima mestoma, da bi lahko določen TV-program spremljali v ločljivosti, ki jim ustreza," pojasnjuje Nataša Osolnik
vodja odnosov z javnostmi pri Telekomu Slovenije.

"Žal se je naknadno izkazalo, da je zaradi zagotavljanja ustrezne učinkovitosti sistema potrebna ponastavitev TV-programov vsem naročnikom televizije, torej tudi tistim, ki so si programsko shemo že prilagodili, kar smo izvedli v torek popoldan in v noči na sredo. Za to se uporabnikom iskreno opravičujemo. Ob tem smo uporabnikom tudi sporočili, da si lahko programsko shemo ponovno  prilagodijo, navodila za to pa so na voljo na naših spletnih straneh," pravijo pri Telekomu, kjer dodatno pojasnjujejo še, da  že več kot 100.000 njihovih uporabnikov za spremljanje TV-vsebin uporablja platformo NEO, prek katere uporabniki TV-vsebine upravljajo z glasom in sama številka programskega mesta ni več ključna. 

Na vprašanje ali so zaradi sprememb programske sheme prejeli kaj odpovedi naročnin, pri Telekomu niso odgovorili. 

Komentarjev 45
  • mirror 11:15 04.junij 2021.

    Ubogi levičarji. Zdaj vas že moti vrstni red tv programov. Zelo vas mora peči, ko gledate "Kdo vam laže".

  • Janez_53 08:36 04.junij 2021.

    Vsakemu razumnemu človeku je jasno, da je do pomika Janševih in madžarskih programov proti vrhu prišlo na zahtevo Janše!!! Upam, da bo kmalu konec vlade samodržca in njegovih podrepnikov.

  • Naklonsky 08:03 04.junij 2021.

    Edino pravilno bi bilo, da bi si lahko vsak posameznik po svoje preuredil vrstni red programov. Mimogrede: vsi televizorji, ki omogočajo sprejem programov preko anten, to omogočajo. Kje piše, da moram imeti SLO1, 2, 3 na prvem mestu? Ali na ...prikaži veča zadnjem? Zakaj me operater posiljuje z nečim, česar sploh ne maram?