Slovenija
2963 ogledov

Takšen bo nov hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru

Intercontinental hotel Ljubljana
1/5
Delta Holding
Iz srbskega holdinga Delta so nam poslali fotografije z grafičnim izrisom hotela Intercontinental, ki ga gradijo v Ljubljani na Bavarskem dvoru.

Gre za prvi hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Imel bo napovedih 21 nadstropij (za primerjavo, Kristalna palača v BTC jih ima 20), vrednost investicije pa znaša 42 milijonov evrov.

Intercontinental hotel Ljubljana | Avtor: Delta Holding Delta Holding

Hotel Intercontinental bo torej najvišja stavba v Ljubljani. Imel bo 165 sob, dve banketni dvorani za 500 gostov, več konferenčnih dvoran, predsedniški apartma, wellness z bazenom in fitnes.

V najvišjem, 21. nadstropju hotela, bo restavracija, ki bo obiskovalcem ponujala panoramski razgled na Ljubljano.

Intercontinental hotel Ljubljana | Avtor: Delta Holding Delta Holding
Intercontinental hotel Ljubljana | Avtor: Delta Holding Delta Holding

 

Gradi ga novomeški CGP, vrata naj bi odprl že naslednje leto.

Delta Holding je gradbeno jamo lani kupil od družbe Rastoder, ki je to zemljišče in projekt kupila v stečaju družbe S1. Sprva je bila na tem mestu predvidena ena od stolpnic tako imenovanih Severnih ljubljanskih vrat.

Intercontinental hotel Ljubljana | Avtor: Delta Holding Delta Holding

Delta in Rastoder sta marca lani v Ljubljani podpisala dogovor o gradnji hotela, srečanja so se udeležili tudi predstavniki skupine Intercontinental Hotels.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Ronald Reagan 07:46 09.avgust 2016.

    Tele kođakovo...v Srbiji ne sme vlagat, ker ga je tam pokradel...zato tudi obtožen in čuza...V slovenskem mafijskem raju mu je dovoljeno kar tebi ne bi bilo

  • KOJAK 13:15 04.avgust 2016.

    Ej se strinjam, bolje bi bilo če bi bila tam še vedno gradbena luknja, ta srbski tajkun pa naj raje denar vlaga v Srbijo v Sloveniji ga imamo dovolj. Pa tudi naša gradbena podjetja imajo dela čez glavo, zakaj bi ...prikaži več zidali en tak majhen hotelčič. Pa še zjebali nam bodo odstotek nezaposlenih, ker bo v tem hotelu dobilo službo vsaj 50 ljudi... naj spoka vse to v Srbijo mi smo ŠVAJCERSKA... a si to hotu povedat ovčica rumeno bele stranke?

  • Ferluci 12:37 04.avgust 2016.

    Srbski mafiji je z navezo slovenske mafije vse dovoljeno. Celo postavljanje z najvišjo stavbo v Ljubljani, da o pranju denarja ne govorimo. Važno da so 'naši'. Pozabili so prikazati vrh stavbe z oddajniki pink tv in radio aktuala.