Slovenija
17 ogledov

Taksi že vozi med pešci

Če povpraševanja ne bo dovolj, bosta lahko taksista dovoljenji za vožnjo po obmo Žurnal24 main
MOL objavila še en razpis za dovoljenje za vožnjo po območju za pešce.

˝Zaenkrat je vse še v povojih,˝ pravi taksist Marko Šabić, ki je od Mestne občine Ljubljana (MOL) na javnem razpisu dobil dovoljenje za vožnjo taksija po območju za pešce.

Kot pravi, ljudje še ne vedo točno, za kaj gre, vendar pa s časom pričakuje večje zanimanje. Pri vožnji uporablja cenik Taxi društva Ljubljana, kar pomeni 1,10 evra na kilometer vožnje.

Izbran eden od osmih

Rezultati. Na prejšnji razpis za dovoljenje za vožnjo s taksijem po območju za pešce se je prijavilo osem ponudnikov. Odpiranje novih ponudb bo 14. decembra.
Razpis še za enega
MOL je sicer želela podeliti dovoljenji dvema prevoznikoma, vendar ostali prijavljeni ponudniki niso izpolnjevali pogojev, je razložila Lidija Gregorič iz mestnega Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet.

Zaradi tega so za drugo dovoljenje objavili še en razpis, rok za oddajo ponudb pa je 14. december. Izbrani taksist bo dovoljenje dobil v desetih dneh po izbiri.

Tudi na tokratnem razpisu MOL išče taksista, ki lahko z vozilom prevaža tudi invalide v invalidskem vozičku brez presedanja, vozilo pa ne sme biti opremljeno z reklamnimi sporočili.

Tip karoserije mora biti limuzina, vozilo pa mora imeti še atestiran otroški sedež in možnost prevoza otroškega vozička. Dovoljenje bodo podelili za pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.